Parkeren in Amsterdam Noord

Amsterdam-Noord heeft nog steeds plekken waar je gratis kan parkeren. Hoewel er in steeds meer delen betaald parkeren wordt ingevoerd.

Het parkeer beleid van het stadsdeel Amsterdam Noord is dat het parkeren in Amsterdam-Noord gratis blijft met uitzondering van Winkelcentrum Boven ‘t Y, winkelcentra Bezaanjachtplein en het Waterlandplein in Nieuwendam. Er geldt daar een parkeren tarief van €1,30 per uur.

Ook bij de NDSM-werf geldt betaald parkeren.

De parkeerkaarten zijn in Amsterdam-Noord digitaal. U kunt bij de automaat betalen met Pin en Creditcard. U dient ook uw kenteken in te voeren.

De ondernemers in Amsterdam-Noord zijn gevestigd verzetten zich fel tegen de plannen van de centrale stad om verder betaald parkeren in te voeren.

In bepaalde delen van Amsterdam-Noord zijn zogenaamde blauwe zones. Parkeren is hier gratis, er geldt een maximale parkeerduur van 2,5 uur.

Amsterdam-Noord telt twee parkeergarages: Bomengarage P2 en bij de Mediamarkt parkeergarage P5. In de garages geldt betaald parkeren voor alle dagen van 08.00 tot 24.00 uur.

De parkeerterreinen P1 De Wieden, P3 ‘t Slufter, P4 Olof Palme en P6 Loenermark geldt betaald parkeren Ma t/m Za van 09.00 tot 19.00 uur.

Toekomstige ontwikkelingen in het Stationsgebied
Het Stationsgebied wordt gebouwd aan het eind/begin punt van de Noord / Zuidlijn. Dit centraal gelegen gebied zal in directe verbinding gaan staan met de rest van Amsterdam. Hier komt een nieuw regionale busstation, een fietsenstalling en een P+R voorziening.

Comments

4 Responses to “Parkeren in Amsterdam Noord”

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
  1. […] Amsterdam-Noord is met de auto bereikbaar via de ring A10. Vanaf het centrum van Amsterdam kunt u Noord via de IJtunnel bereiken. In de IJtunnel geldt richting Amsterdam-Noord de toegestane maximum van 70 kilometer p/u. Vanuit Noord naar het centrum is dit 50 kilometer p/u. Gaat u naar Amsterdam-Noord om een (gratis) parkeergelegenheid te zoeken, dan vindt u informatie op onze pagina over parkeren in Amsterdam-Noord. […]

  2. […] Bekijk het actuele parkeerbeleid in Amsterdam-Noord. […]

  3. […] In Amsterdam Noord gelden andere regels omtrent het parkeren. U vindt de actuele informatie op het parkeer gedeelte van Amsterdam Noord. © 2013 […]

  4. […] Parkeren Amsterdam Noord heeft nog steeds plaatsen waar je gratis kunt parkeren. Meer daarover kun je lezen op de pagina parkeren in Amsterdam Noord. […] 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.
 

Schrijf je in!