Parkeren in Amsterdam Noord

Amsterdam-Noord heeft nog steeds plekken waar je gratis kan parkeren. In een beperkt deel is er betaald parkeren ingevoerd.

Het parkeer beleid van het stadsdeel Amsterdam Noord is dat het parkeren in Amsterdam-Noord gratis blijft met uitzondering van Winkelcentrum Boven ’t Y en het NDSM gebied.

Op het Buikslotermeerplein (Winkelcentrum Boven ’t Y) geldt een starttarief van €1,30 voor de eerste 3 uur. Hierna gaat het reguliere tarief in van €1,30 per uur. Zaterdagochtend en zondag is het parkeren Gratis. 

Kortparkeerders kunnen in de aangelegen buurt parkeren, daar geldt het tarief van  €1,30 per uur en kunt u per minuut betalen. Ontstaat er overlast voor deze buurt, dan wordt overwogen daar ook het starttarief van €1,30 in te voeren.

Geen of verkeerd kenteken invoeren?
26 Februari 2016 heeft de De Hoge Raad bepaald dat het niet nodig is een juist kenteken in te voeren bij betaald parkeren. Op veel parkeerautomaten staat dit als verplichting. Indien u een verkeerd kenteken invoert kunt u nog steeds een boete ontvangen. U kunt dan bezwaar indienen indien u kunt aantonen dat u heeft betaald.

Bij de NDSM-werf geldt betaald parkeren. Er geldt daar een parkeer tarief van €1,30 per uur.


De parkeerkaarten zijn in Amsterdam-Noord digitaal. U kunt bij de automaat betalen met Pin en Creditcard. U dient ook uw kenteken in te voeren.

De ondernemers in Amsterdam-Noord zijn gevestigd zijn tegen de plannen van de centrale stad om verder betaald parkeren in te voeren.

In bepaalde delen van Amsterdam-Noord zijn zogenaamde blauwe zones. Parkeren is hier gratis, er geldt een maximale parkeerduur van 2,5 uur. Deze blauwe zones in Amsterdam-Noord kunt u vinden op de Buiksloterweg, het IJplein, Overhoeks en de Grasweg. De blauwe zones gelden van maandag t/m zondag tussen 9:00 en 23:00 uur.

Amsterdam-Noord telt twee parkeergarages bij het Buikslotermeerplein: Bomengarage P2 en bij de Mediamarkt parkeergarage P5 ‘De Opgang‘. In de garages geldt betaald parkeren voor alle dagen van 08.00 tot 24.00 uur.
Winkelcentrum Banne heeft een parkeergarage voor haar bezoekers. Buiten de parkeergarage is er een blauwe zone met een maximale parkeerduur van een 1/2 uur.

De parkeerterreinen P1 De Wieden, P3 ’t Slufter, P4 Olof Palme en P6 Loenermark geldt betaald parkeren Ma t/m Za van 09.00 tot 19.00 uur.

Toekomstige ontwikkelingen in het Stationsgebied
Het Stationsgebied wordt gebouwd aan het eind/begin punt van de Noord / Zuidlijn. Dit centraal gelegen gebied zal in directe verbinding gaan staan met de rest van Amsterdam. Hier komt een nieuw regionale busstation, een fietsenstalling en een P+R voorziening.
4.5 / 5 stars     
  • Advertenties

Comments

6 Responses to “Parkeren in Amsterdam Noord”

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
  1. […] Meer informatie over parkeren op de website van Amsterdam-Noord. […]

  2. […] Meer informatie over parkeren op de website van Amsterdam-Noord. […]

  3. […] Parkeren Amsterdam Noord heeft nog steeds plaatsen waar je gratis kunt parkeren. Meer daarover kun je lezen op de pagina parkeren in Amsterdam Noord. […]

  4. […] In Amsterdam Noord gelden andere regels omtrent het parkeren. U vindt de actuele informatie op het parkeer gedeelte van Amsterdam Noord. © 2013 […]

  5. […] Bekijk het actuele parkeerbeleid in Amsterdam-Noord. […]

  6. […] Amsterdam-Noord is met de auto bereikbaar via de ring A10. Vanaf het centrum van Amsterdam kunt u Noord via de IJtunnel bereiken. In de IJtunnel geldt richting Amsterdam-Noord de toegestane maximum van 70 kilometer p/u. Vanuit Noord naar het centrum is dit 50 kilometer p/u. Gaat u naar Amsterdam-Noord om een (gratis) parkeergelegenheid te zoeken, dan vindt u informatie op onze pagina over parkeren in Amsterdam-Noord. […] 
 

Schrijf je in op de nieuwsbrief!