DWV na 1945


Afleveringen DWV:

DWV werd opgericht door dertien jongens van tussen de 15 en 18 jaar. De meesten werkten op een van de scheepswerven in Nieuwendam. De jongens waren geheelonthouder wat betekende dat ze geen alcohol dronken. Ze waren Nieuwendammers, dorpsgenoten en kenden elkaar al.

In 1921 werden Nieuwendam en de andere dorpen in Noord geannexeerd door de gemeente Amsterdam. DWV switchte van de Noord-Hollandse Voetbalbond (NHVB) en promoveerde in hetzelfde jaar naar de NVB, de Nederlandse Voetbalbond.

In jaren tachtig werd het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden voor de vele taken die bij een grote voetbalvereniging horen. Leden kenden elkaar niet meer, leerden elkaar kennen bij DWV. Het dorpse ging verloren in Noord, nieuwe leden kwamen uit de flatwijken. Ook de Volewijckers kenden een dergelijke ontwikkeling.

Wat niemand had voorzien gebeurde: de twee meest gerenommeerde clubs uit Noord fuseerden in 2013 en dat leverde de nieuwe naam op: dvc Buiksloot. Dvc staat voor DWV-Volewijckers-Combinatie. DWV verhuisde naar sportpark Buiksloterbanne, voor het eerst naar de andere kant van het Noordhollands Kanaal.

Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal na 1945
óf
Bekijk het overzicht met alle afleveringen Voetbal tot 1945

Advertenties

 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!