Asbest Amsterdam Noord

Asbest-offertes

Op zoek naar een asbest verwijderbedrijf in Amsterdam-Noord? Asbest verwijderen is een klus die de meeste mensen voor zich uitschuiven. Vraag nu tenminste 3 verschillende GRATIS en vrijblijvende offertes aan bij asbestinventarisatiebedrijf en/of een asbestverwijderingsbedrijf Amsterdam. Zowel in uw eigen omgeving Amsterdam-Noord als in de regio is het mogelijk om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Zo komt u te weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van asbest in uw eigen regio. Vergelijk offertes online en snel de prijzen zowel voor particulier als zakelijk.

Vind het goedkoopste asbest verwijderbedrijf voor onder andere:  Asbest verwijderen;   Asbest inventarisatie.

Ook handig voor niet Noorderlingen. Offertes door het hele land!

 

Asbest verwijderen is een klus die de meeste mensen voor zich uitschuiven. De vraag is of er inderdaad asbest zit in de materialen die verwijderd moeten worden. Wilt u zeker weten of een bepaald materiaal asbest bevat? Dan kunt u dit laten onderzoeken door een gespecialiseerd laboratorium. In dat geval is het beter een offerte aan te vragen voor een asbestinventarisatie.

Asbest werd vroeger verwerkt in veel bouwmaterialen zoals in golfplaten van cement. Het kan daarom voorkomen in gebouwen en woningen. Bijvoorbeeld in als dakbedekking. Materiaal met asbest heeft vaak een vezelachtige structuur. Dit is te zien op breukvlakken en bij beschadigingen van asbesthoudend materiaal. Meestal heeft asbest een witte tot lichtgrijze kleur.

Asbest verboden sinds 1993
Sinds 1 juli 1993 mogen bedrijven geen asbest meer gebruiken. En ook geen asbest of asbesthoudende producten meer verkopen, importeren, weggeven, opnieuw toepassen en bewerken in de Europese Unie.

Amsterdam-Noord tips Asbest verwijderen
Er zijn 2 soorten asbest: hechtgebonden en losgebonden asbest
Hechtgebonden asbest
Bij hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels stevig vast in het materiaal, zoals cement.
Losgebonden asbest
Bij losgebonden asbest zitten de asbestvezels niet vast aan het materiaal en komen ze gemakkelijk vrij.

Ook kan asbest zitten in oude huishoudelijke apparaten. Bijvoorbeeld haardrogers, strijkijzers en warmhoudplaatjes.

Controleer een certificaat

Controleer certificaten van personen en asbestinventarisatiebedrijven en/of asbestverwijderingsbedrijven bedrijven via het Ascert register ascert.nl.

Asbestinventarisatiebedrijven zijn wettelijk verplicht gecertificeerd te zijn volgens de SC-540. De Deskundige die de inventarisatie doet moet gecertificeerd zijn DIA (Deskundig Inventariseerder Asbest).

Asbestverwijderingsbedrijven zijn wettelijk verplicht gecertificeerd te zijn volgens de SC-530. De deskundige die de verwijdering doet moet gecertificeerd verwijderaar zijn (DAV) onder toezicht van een gecertificeerde toezichthouder (DTA).


Amsterdam Noord