Herinneringen aan Amsterdam Noord

Noorderlingen hebben vaak goede herinneringen aan Amsterdam Noord. Sommige wonen nog in Noord en anderen zijn verhuisd naar andere plekken. Deze noorderlingen hebben de behoefte hun ervaringen met noord te delen. Wij bieden graag ruimte om deze ervaringen, geschreven door (oud) Noorderlingen, op onze website te plaatsen en deze verder te delen.


Wim Mulder bracht een groot deel van zijn jeugd door in Amsterdam-Noord. (9 tot 15 jaar).
In aanloop naar zijn jeugd in Amsterdam Noord woonde Wim in Groningen en Winschoten. De eerste vier afleveringen gaan over de ervaringen aan deze twee steden.

Serie: Mijn jeugd in Amsterdam-Noord


Harry van Santen de Hoog is opgegroeid op de Wingerdweg, onderdeel van de wijk Zomers Buiten. Harry heeft een serie gemaakt over zijn jeugdervaringen die hij zich herinnert over zijn jeugd in Amsterdam-Noord.

Serie: Herinneringen van een doodgewone jongen
Boek: Herinneringen van eendoodgewone jongen uit Amsterdam-Noord
Mijn herinneringen aan de Volewijckers 


Ruud Borman heeft diverse series op deze website geschreven. Ruud is opgegroeid in Tuindorp Oostzaan. Een aantal afleveringen zijn herinneringen.

Serie: Herinneringen aan een bijzonder dorp
Boek: Herinneringen aan een bijzonder dorp – Tuindorp Oostzaan
Herinneringen aan Tuindorp Oostzaan (1)
Herinneringen aan Tuindorp Oostzaan (2)
Herinneringen aan Waterland 1
Herinneringen aan Waterland 2


Heeft u ook goede ervaringen met Amsterdam Noord en wilt u dit delen met een groter publiek? Stuur uw idee aan de redactie via de contactlink onderaan deze pagina.

Naar overzicht historische series Amsterdam Noord

Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -