DWV

Opgericht op 12 mei 1912 in het zelfstandige dijkdorp Nieuwendam. DWV (Door Wilskracht Verkregen) debuteert in het seizoen 1913-1914 in de Noord-Hollandse Voetbalbond, NHVB. Hierna promoveert de club direct naar de eerste klasse van de NHVB.

AmsterdamNoord.com heeft uitgebreide beschrijvingen over de club. Van oprichting tot het moment dat de twee meest gerenommeerde clubs uit Noord fuseerden in 2013 en dat leverde de nieuwe naam op: dvc Buiksloot.
De hele geschiedenis kunt u aantreffen is twee series:

Deze serie is geschreven door Albert van der Vliet †
DWV tot 1945 – 4 afleveringen
DWV na 1945 – 6 afleveringen

Aanverwante artikelen door Albert van der Vliet †.
Gijs de Vries Lentsch en DWV
Een voetbalclub in Nieuwendam (1912)
Molens, werven en DWV
DWV verdwijnt in de golven (1916)
Verhuizingen van Ajax en DWV
Historisch overzicht voetbal in Amsterdam-Noord

DWV heeft zijn naam te danken aan het motto “Door Wilskracht Verkregen,” wat zich vrij vertaalt naar “Verkregen door vastberadenheid.” Dit motto weerspiegelt niet alleen de vastberadenheid van de oprichters om een bloeiende voetbalvereniging te creëren, maar ook de vastberadenheid van de spelers en supporters die de club door dik en dun hebben gesteund.

Een van de meest opvallende kenmerken van de voetbalclub is de sterke gemeenschapsband. De club fungeert niet alleen als een plek voor voetbalwedstrijden, maar ook als een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen, vriendschappen smeden en gezamenlijk hun liefde voor het spel delen.

Het sportcomplex is een plek waar jong en oud samenkomen om deel te nemen aan en te genieten van voetbal. Met moderne faciliteiten en goed onderhouden velden biedt het complex een ideale omgeving voor trainingen, wedstrijden en diverse evenementen. De club investeert voortdurend in de verbetering van de infrastructuur om ervoor te zorgen dat zowel de leden als de bezoekers een optimale ervaring hebben.

Een ander opmerkelijk aspect van DWV is het streven naar inclusiviteit en diversiteit en zet zich in voor het creëren van een omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht hun achtergrond of vaardigheidsniveau.

Wat DWV uniek maakt, is de manier waarop de club erin slaagt traditie en innovatie met elkaar te verenigen. Terwijl de club trots is op zijn rijke geschiedenis, omarmt het ook moderne benaderingen en technologieën om de sportervaring te verbeteren en de ontwikkeling van zowel spelers als supporters te bevorderen.

In conclusie is Door Wilskracht Verkregen niet zomaar een voetbalvereniging in Amsterdam Noord; het is een symbool van vastberadenheid, gemeenschap en passie voor het spel. Met zijn sterke band met de lokale bevolking, moderne faciliteiten en toewijding aan diversiteit en maatschappelijke betrokkenheid, blijft DWV een inspirerende kracht in de wereld van het Amsterdamse voetbal.


Overige Bronnen:
ASV DWV Wikipedia


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -