DWV na 1945

DWV na 1945

Afleveringen DWV:


Overzicht afleveringen over DWV tot 1945
Deze artikelen zijn ook opgenomen is ons groter overzicht over DWV


DWV werd opgericht door dertien jongens van tussen de 15 en 18 jaar. De meesten werkten op een van de scheepswerven in Nieuwendam. De jongens waren geheelonthouder wat betekende dat ze geen alcohol dronken. Ze waren Nieuwendammers, dorpsgenoten en kenden elkaar al.

In 1921 werden Nieuwendam en de andere dorpen in Noord geannexeerd door de gemeente Amsterdam. DWV switchte van de Noord-Hollandse Voetbalbond (NHVB) en promoveerde in hetzelfde jaar naar de NVB, de Nederlandse Voetbalbond.

In jaren tachtig werd het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden voor de vele taken die bij een grote voetbalvereniging horen. Leden kenden elkaar niet meer, leerden elkaar kennen bij DWV. Het dorpse ging verloren in Noord, nieuwe leden kwamen uit de flatwijken. Ook de Volewijckers kenden een dergelijke ontwikkeling.

Wat niemand had voorzien gebeurde: de twee meest gerenommeerde clubs uit Noord fuseerden in 2013 en dat leverde de nieuwe naam op: dvc Buiksloot. Dvc staat voor DWV-Volewijckers-Combinatie. DWV verhuisde naar sportpark Buiksloterbanne, voor het eerst naar de andere kant van het Noordhollands Kanaal.


Bekijk het overzicht met alle afleveringen “Voetbal benoorden het IJ” Voetbal na 1945
óf
Bekijk het overzicht met alle afleveringen “Voetbal benoorden het IJ” Voetbal tot 1945


Deze voetbal geschiedenisserie is geschreven door Albert van der Vliet(†)


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -