Parkeren in Amsterdam Noord

Amsterdam-Noord heeft nog steeds plekken waar je gratis kan parkeren. In een beperkt deel is er betaald parkeren ingevoerd.

LET OP:
Vanaf 22 november 2017 mag er niet meer worden geparkeerd op de parkeerplaatsen naast het Tolhuis.


Het parkeer beleid in het stadsdeel Amsterdam-Noord was dat het parkeren gratis zou blijven met uitzondering van Winkelcentrum Boven ‘t Y en het NDSM gebied.

Toch gaat dit veranderen:
De stedelijke ontwikkelingen zal tot toenemende drukte leiden. Hierdoor ontstaat er overlast van langparkeerders van buiten Noord. Ook door de komst van de Noord/Zuidlijn zal het parkeergedrag flink gaan veranderen.
Lees meer hierover op de website van de gemeente.


Op het Buikslotermeerplein (Winkelcentrum Boven ‘t Y) geldt een starttarief van €1,30 voor de eerste 3 uur. Hierna gaat het reguliere tarief in van €1,30 per uur. Zaterdagochtend en zondag is het parkeren Gratis. 

Kortparkeerders kunnen in de aangelegen buurt parkeren, daar geldt het tarief van  €1,30 per uur en kunt u per minuut betalen. Ontstaat er overlast voor deze buurt, dan wordt overwogen daar ook het starttarief van €1,30 in te voeren.

Bij de NDSM-werf geldt betaald parkeren. Er geldt daar een parkeer tarief van €1,30 per uur.

Voor bewoners zijn er 4 gebieden met parkeervergunning, namelijk Noord 1, 2, 4 en 5. De parkeervergunning kost momenteel € 15,- per half jaar. Een tweede parkeervergunning kost € 22,50 per half jaar.

Plattegrond Noord parkeervergunningsgebieden

De parkeerkaarten zijn in Amsterdam-Noord digitaal. U kunt bij de automaat betalen met Pin en Creditcard. U dient ook uw kenteken in te voeren. (26 Februari 2016 heeft de HR bepaald dat het niet nodig is een juist kenteken in te voeren bij betaald parkeren. Indien u een verkeerd kenteken invoert kunt u nog steeds een boete ontvangen. U kunt dan bezwaar indienen indien u kunt aantonen dat u heeft betaald.)

De ondernemers in Amsterdam-Noord zijn gevestigd zijn tegen de plannen van de centrale stad om verder betaald parkeren in te voeren.

Amsterdam-Noord telt twee parkeergarages bij het Buikslotermeerplein: Bomengarage P2 en bij de Mediamarkt parkeergarage P5 ‘De Opgang‘. In de garages geldt betaald parkeren voor alle dagen van 08.00 tot 24.00 uur.
Winkelcentrum Banne heeft een parkeergarage voor haar bezoekers. Buiten de parkeergarage is er een blauwe zone met een maximale parkeerduur van een 1/2 uur.

De parkeerterreinen bij Winkelcentrum Boven ‘t Y: P1 De Wieden, P3 ‘t Slufter, P4 Olof Palme en P6 Loenermark geldt betaald parkeren Ma t/m Vr van 09.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 12.00 tot 19.00 uur.

Toekomstige ontwikkelingen in het Stationsgebied
Het Stationsgebied wordt gebouwd aan het eind/begin punt van de Noord / Zuidlijn. Dit centraal gelegen gebied zal in directe verbinding gaan staan met de rest van Amsterdam. Hier komt een nieuw regionale busstation, een fietsenstalling en een P+R voorziening.
  • Advertenties

Comments

4 Responses to “Parkeren in Amsterdam Noord”

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
  1. […] de stations is er een grote kans op toenemende parkeerdruk. Er is grote kans dat in delen in Noord betaald parkeren wordt […]

  2. […] Meer informatie over parkeren op de website van Amsterdam-Noord. […]

  3. […] Meer informatie over parkeren op de website van Amsterdam-Noord. […]

  4. […] Amsterdam-Noord is met de auto bereikbaar via de ring A10. Vanaf het centrum van Amsterdam kunt u Noord via de IJtunnel bereiken. In de IJtunnel geldt richting Amsterdam-Noord de toegestane maximum van 70 kilometer p/u. Vanuit Noord naar het centrum is dit 50 kilometer p/u. Gaat u naar Amsterdam-Noord om een (gratis) parkeergelegenheid te zoeken, dan vindt u informatie op onze pagina over parkeren in Amsterdam-Noord. […] 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.
 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.
 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!