Cultuur in Amsterdam – Noord 

Cultuur hangt in Amsterdam Noord om je heen. In de moderne architectuur van het futuristische Eye, in de schilderachtige historische dorpjes in de buurt, en op het terrein van de oude NDSM-werf. 

Slechts 10 minuten vanaf Amsterdam Centraal met de gratis veerpont, kan je de mooie plekjes van Amsterdam Noord bezoeken. 

Hieronder vind je een paar culturele organisaties in Amsterdam Noord: 

– In “This is Holland”, naast de A’dam Toren, kan je en uur reizen met als de spectaculaire 5 D Flight Experience, en je maakt kennis met alle highights van Nederland. 

– In de basement van de Adam toren vind je de grootste pop-up VR experience in Nederland: Adam VR Game park is een wereld van grenzeloze verbeelding met de meest exclusieve games op het gebied van VR met sensationele 4D simulaties, zinderende free-roaming zombie shooters en bloedstollende escape rooms. 

WONDR is een speelparadijs voor volwassenen waar men kan dansen onder een sprankelende hemel, uit volle borst kan zingen, in een tropische jungle verdwalen, en een onvergetelijke duik kan nemen in een bad met veel marschmallows. 

– In het Eye filmmuseum kan je genieten van bijzondere films, filmkennis bijspijkeren bij de presentaties in het museum, en films meepakken,. 

– Bij de bioscoop “Pathé Amsterdam Noord” en de kleine bioscoop “FC Hyena” kan je de mooiste en de actuele films kijken in Amsterdam Noord. 

De cultuurtafel Noord bestaat uit organisaties van alle kunstdisciplines. Iedereen die culturele en kunst activiteiten organiseert in Noord, kan lid worden van deze coöperatie. 

Noordagenda.nl is een online platform voor de cultuurmakers, locaties van cultuur en kunst in Amsterdam-Noord en de agenda van de culturele en kunst activiteiten in Amsterdam-Noord. 


© 2022 Najat de Boer-Tekni. Op deze publicatie berust auteursrecht.

Bronnen: 
cultuurtafel noord
noord agenda
this is holland
adam-vr
wondrexperience
eyefilm
pathe
straatmuseum


Overzicht alle afleveringen Cultuur en Amsterdam Noord.

Najat maakt de serie geheel op eigen titel. Wilt u n.a.v. deze serie reageren? Dan kunt u contact maken via de contactlink onderaan deze website. Wij sturen dan uw mail door naar Najat.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?

Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -