Granate verovert opnieuw de stoepen van Amsterdam!

Waar men zich vluchtig over de stoep beweegt, komt een ontmoeting met kunst en cultuur als een aangename verrassing. Zo geven gedichten in de openbare ruimte aanleiding tot verbinding; het biedt herkenning en zet aan tot gesprek. Of het zich nu presenteert via monumenten of moderne kunst, de vormen van de stad vormen bieden altijd een podium aan de schoonheid van taal. 

Poëzie op de stoep

Met haar project Poëzie op de stoep versiert Granate de stoepen met plaatselijke poëzie. Op deze wijze brengen we de dichter en zijn/haar buurtbewoners bij elkaar. Wij laten de buurt zien wat de buurt aan poëzie en kunst te bieden heeft. Poëzie op de Stoep is er voor iedereen die de straten betreedt. Jong en oud, vaste bewoner en passant, toerist en local.

Poëzie op de stoep | Amsterdam Noord

Na twee geslaagde edities, slaat Granate nu een poëtische brug naar de andere kant van het IJ met het project Poëzie op de stoep en brengt daarmee de stad in verbinding!

Alle dichtende bewoners van Amsterdam Noord (huidige en voormalige) kunnen tot 31 maart 2021 via dit formulier een vierregelig gedicht sturen. 10 gedichten van 10 dichters worden na de deadline geselecteerd en zullen straks een plek veroveren op de stoepen van Amsterdam Noord. Deze gedichten vormen samen een poëzieroute. Meer informatie over Poëzie op de Stoep is te vinden op onze website

Waarom?

Omdat de stad leeft, omdat poëzie leeft en verbindt en omdat Granate bruggen wil bouwen tussen mensen, wijken en buurten. Daarom nemen we -in boeken en schriften verstopte- woorden mee naar buiten, naar onze stoepen, naar onze stad. De woorden zijn van dichters, het lettertype is ontworpen door kunstenaar Raul Balai. Granate is hier slechts de verbinder.

Kijk naar de uitvoering van de Poëzie op de stoep pilot 2018 in de Frederik Hendrikbuurt.

Kijk naar de uitvoering van Poëzie op de stoep 2019 langs de tramlijn 3.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -