Podcasts met muziek van Jos de Rooij

Podcasts over Noord

Links naar Podcasts met muziek van Jos de Rooij
Jos de Rooij was een Nederlands accordeonist en zanger, overleden op 5 april 2016. Hij stond ook wel als “De troubadour van Noord” bekend.

Jos de Rooij
Plaquette ter nagedachtenis van Jos de Rooij op het Mosveld in Amsterdam-Noord 2016. Foto: Marion Golsteijn. Licence. (Some rights reserved)

De Rooij werd geboren in de Albert Cuypstraat in de Pijp en kwam in 1976 in Amsterdam-Noord terecht. De Rooij heeft in een aantal bands gespeeld. De muziek stond onder invloed van diverse culturen. Daarnaast was De Rooij ook nog verbonden als muziekleraar aan diverse Amsterdamse middelbare scholen.

Hierna speelde De Rooij muziek met zijn accordeon in de vele Amsterdamse Kroegen. Meezingavonden en u begrijpt dat hier traditionele en nieuwe eigen Amsterdamse nummers werden gespeeld. En iedere zaterdag was hij te zien met zijn accordeon op het Buiksloterplein in Amsterdam-Noord. Een aantel nummers zijn dan ook nummers over Amsterdam-Noord.

Een aantal nummers over Noord:

In Amsterdam Noord (met Koor)

Volewijckers Kampioen!
Meer informatie over de Volewijckers.

Ballade Van Fietje Peuk

In de Vogelbuurt

Een nummer over Joods Amsterdam:
Megadle Jethomiem
[Megadlé Jethomiem —> Opvoeders van Wezen]


Op podcasts berust de inhoud en het copyright bij de auteurs/makers/samenstellers van de betreffende podcast.
Plaatsing betekend niet dat de redactie of eigenaar van deze website automatisch achter de inhoud staat of hiermee eens zijn.


Overzicht alle podcasts Amsterdam-Noord


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -