Corona-aanhouding op pontje

In de ochtend van 1 januari heeft de politie op het pontje tussen de NDSM en de Pontsteiger een man aangehouden. Het betreft een 62-jarige inwoner van Noord. Hij zou zich bij de arrestatie hebben verzet.

Getuigen zagen dat de man zich aanvankelijk rustig gedroeg (zie foto).  Misschien een beetje provocerend, zonder mondkapje en dan juist naast een poster die een mondkapje per wet verplicht. Maar ach, er waren maar een handvol mensen aan boord. Hij deed geen vlieg kwaad.

Het ging mis toen er een politie-auto bij de NDSM-werf stopte. Een agent stapte  uit en liep naar de klep van het pontje. Hij gebaarde de man dat die een mondkapje moest opzetten. Waarna de man een heel relaas begon over dat hij met die paar andere passagiers voldoende afstand hield, dat hij bovendien in de buitenlucht stond. Kortom, geen vlieg kwaad deed.

De verbouwereerde agent zei dat hij er zijn collega wel bij zou halen. Even later ontstond een soortgelijk gesprek tussen de beide agenten en de man. Waarna de tweede agent zei: “Als u zo koppig blijft, moeten we u arresteren.” En hij deed een stap naar voren. De man grapte: “Pas maar op, ik heb de nieuwste corona-variant, de gamma-variant, en dat is heel besmettelijk. Schijnt een mutatie van de vogelgriep te zijn.”

De agenten liepen terug naar hun wagen. En tien minuten later verscheen er een speciale eenheid van de ME, van top tot teen gekleed in witte pakken en zelfs met gasmaskers op. De getuigen vermelden dat de man nog riep dat het over die gamma-variant maar een grapje was. Hij werd echter geboeid afgevoerd en sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Ruud van Dijk


Overzicht “Alle Pontjesverhalen


Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord Corona

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -