Einde van de artikelenserie over Tuindorp Oostzaan

artikelenserie

Twee jaar lang heb ik twee keer in de maand geschreven over het verleden van Tuindorp Oostzaan over het ‘ouwe dorp en Terrasdorp, het Hoge Land, Kadoelen, de Oostzaner- en Landsmeerderdijk, Het Zonneplein en Ananasplein.

Natuurlijk ook over de NDSM, de scholen, de winters, de Zijkanalen H en I, de Overstroming van 1960 en nog veel meer. Ik maakte veel gebruik van historische feiten maar vertelde ook over de tijd waarin ik opgroeide in Terrasdorp en op de Terrasdorpschool zat.

Ik had een leuke jeugd in Tuindorp Oostzaan en kom er nog regelmatig terug. Sinds 1983 heb ik goede contacten met Corry Fellinga (30 jaar voorzitter), Marten Wijbenga en Gerard van Putten van het Historisch Archief Tuindorp Oostzaan en sinds kort ook met Ruud van der Sluis en Ans Barning van de Stichting NDSM-Herleeft. Ook heb ik nog contact met Hanny Das, Wouter Janssen en Willy van der Poel uit de Citroenenstraat.

Ik vond het steeds weer leuk om over Tuindorp Oostzaan te schrijven. De artikelen worden met illustraties gebundeld en in 2021 door Historisch Archief Tuindorp Oostzaan uitgegeven.

Met Peter Scherpenisse van de website www.amsterdamnoord.com  heb ik twee jaar lang heel goed en prettig samengewerkt. Op zijn initiatief kon deze reeks tot stand komen. Ik wil hem graag bedanken voor het mooie resultaat.


© 2020 Ruud Borman. Op deze publicatie berust auteursrecht. Zie Colofon.

Overzicht alle afleveringen Tuindorp Oostzaan, een bijzondere geschiedenis

Ruud maakt deze serie geheel op eigen titel.
Reageren? Wij gaan nog een contactformulier aanmaken waar u Ruud kunt bereiken. Voor nu kunt u contact met de redactie opnemen via de link onderaan de website. Wij sturen dan uw mail door.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief 


Amsterdam Noord artikelenserie: Einde van de artikelenserie over Tuindorp Oostzaan

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -