Complotdenken

Complotdenken
Pontjesverhalen

Er zijn genoeg mensen die denken dat de corona-pandemie niet zomaar toevallig is ontstaan, maar dat het een complot is. Geregisseerd door de Nieuwe Wereld Orde. Dat is een geheimzinnige organisatie van de elite die streeft naar een wereldregering en een sterk uitgedunde wereldbevolking. En dan ook nog eens die bevolking scherp in de gaten houdend. Met dank aan Bill Gates, de topman van Microsoft. 

En er zijn mensen die menen dat ook het GVB onderdeel is van dit complot. Dat de letters GVB niet langer staan voor: Gemeente Vervoer Bedrijf, maar sinds kort voor: Genootschap Van Bill.

Want, laten we wel zijn. De maatregelen op de pontjes begonnen heel vriendelijk. Als reizigers werden we verzocht om 1,5 meter afstand te houden en om niet in grote aantallen tegelijk het pontje te verlaten en betreden. Er kwamen borden op de steigers met het verzoek om ook tijdens het op- en afstappen de gepaste afstand te bewaren.

Toen het verplicht werd om in het OV mondkapjes te dragen, stond er opeens overal beveiliging om ons aan die regel te houden. Mannen en vrouwen met naargeestige zwarte mondkapjes. Ik dacht: waarom geen vrolijk ogende mondkapjes, desnoods met een tekst: Ook op het pontje een kapje voor het mondje.

Een deel van een oplossing zou natuurlijk extra pontjes zijn. Dit om het aantal passagiers meer te spreiden. Maar het GVB is dat niet van plan. Ze zijn er tenslotte niet om de passagiers ter wille te zijn, maar om ze tegen te werken.

Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat het GVB in 2021 nog een stap verder gaat. Dat alleen mensen die zijn gevaccineerd dan nog met de pontjes mee mogen. Mensen zonder vaccinatie moeten een embleem, in de vorm van een corona-virus, op hun jas naaien. Zodat ze door de beveiliging meteen worden herkend en weer rechtsomkeert kunnen maken. Desnoods worden hierbij militairen ingezet.

Zeg later niet dat ik jullie niet heb gewaarschuwd.

Ruud van Dijk

Overzicht “Alle Pontjesverhalen
Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -