Herinneringen van eendoodgewone jongen uit Amsterdam-Noord

Nu verschenen in boekvorm! Herinneringen van eendoodgewone jongen uit Amsterdam-Noord.

Herinneringen van eendoodgewone jongen

Herinneringen van eendoodgewone jongen uit Amsterdam-Noord:
Het boek van Harry van Santen de Hoog.

Bestel het boek nu via email onder vermelding van naam + adres.
Het boek kost € 16,50 (inclusief verzendkosten).

Harry schrijft al een tijd zijn herinneringen op deze site.
Het boek is een samengaan van deze en meer verhalen, gebundeld zijn in een boek.


Herinneringen van een doodgewone jongen uit Amsterdam-Noord — Door Harry van Santen de Hoog

Amsterdam-Noord, ontstaan in de jaren vanaf 1920 als een uitwijkmogelijkheid voor de overvolle stad Amsterdam, zag de opkomst van tuindorpen die voornamelijk bestemd waren voor arbeidersgezinnen. Opmerkelijk genoeg wijken tegenwoordig steeds meer mensen uit naar Amsterdam-Noord, waar zelfs wijken ontstaan waar yuppen steeds meer de overhand krijgen. Is dit vanwege de nabijheid van hun werkplek, of speelt ook de aantrekkelijkheid van het wonen nabij een bruisende stad een rol?

Inmiddels is Amsterdam-Noord uitgegroeid tot een volwaardig stadsdeel. Vroeger echter keken veel Amsterdammers neer op Noord, en wie uit Noord kwam, gold niet als een echte Amsterdammer.

Harry van Santen de Hoog zag in 1949 het levenslicht in de Florabuurt, recht tegenover de speeltuin, het zwembad en in de nabijheid van het Florapark. In zijn beschrijving van de periode 1950-1970 wil hij aantonen dat wonen in Noord beslist geen straf was. De schrijver groeide op in een arbeidersgezin waar doorzettingsvermogen, plezier en saamhorigheid van cruciaal belang waren om te slagen in het leven. En dat is hem gelukt!


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -