Interview met de kunstenares Lego Lima 

Lego Lima

Met de pont sta je in 10 minuten in het levendige stadscentrum van Amsterdam. De hoofdstad van Nederland is een stad met veel verschillende culturen, en is het moeilijk om te kiezen uit alle concerten, musea, restaurants, cafés, hipste winkels en kunst winkels. 

In C. van Tussenbroekstraat 59 te Amsterdam, maakt en verkoopt de kunstenares Lego Lima haar mooie schilderijen. 

Lego Lima won de prijs van de biënnale van Curitiba. 
Tevens exposeerde zij in Brazilië, België, Slovenië, de VS en Japan. 
En ook In Nederland exposeerde zij in Museum de Wieger in Deurne. 

Naast haar beroep als kunstenaar is Lego Margarete Maria Lima een kunstdocent in het basis-en middelbaar onderwijs en zij is actief met haar project Verbinding/Conexöes. 

Door eventuele maatschappelijke en economische gevolgen van de coronacrisis, heeft Lego en veel artiesten vanaf 2019 een zware periode gehad. 

Culturele evenementen waren langere tijd verboden. Culturen instellingen waren in 2019 – 2020 gesloten of hadden met de restrictie van anderhalve meter afstand te maken en met strengere maatregelen. 

Inmiddels is het medio 2021 en is is de coronacrisis voorbij. Hierdoor is nagenoeg het cultuurbezoek teruggekeerd naar het “oude normaal” leven. 

Lego Lima is een beeldkunstenares die in dit korte interview ons gaat vertellen over haar ervaring tijdens de coronacrisis en over de gemixte cultuur tussen Brazilië en Nederland”. 


© 2023 Najat de Boer-Tekni. Op deze publicatie berust auteursrecht.


Overzicht alle afleveringen Cultuur en Amsterdam Noord.

Najat maakt deze serie geheel op eigen titel. Wilt u n.a.v. deze serie reageren? Dan kunt u contact maken via de contactlink onderaan deze website. Wij sturen dan uw mail door naar Najat.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?

Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -