Wonen in landelijk Amsterdam Noord? Kies voor een Epoxy gietvloer

Epoxy

Landelijk Amsterdam Noord kent enkele zeer fraaie en gewilde stukjes leefgebied. Wie hier woont, of naar toe gaat verhuizen, staat soms wel voor de uitdaging om de woning al dan niet te moderniseren. De houten huizen van Ransdorp, de vele nostalgische dijkhuizen en snoezige oud landelijke woningen vragen soms om een nieuwe aanpak die toekomstbestendig is. Het is de kunst om het karakteristieke karakter van dergelijke woningen te combineren met eigentijdse moderniteit, comfort en duurzaamheid. Een gietvloer maakt hier onderdeel van uit.

Wat maakt de gietvloer zo aantrekkelijk voor oudere woningen?

Traditioneel bevinden zich boven en rond Amsterdam Noord, zoals in Broek in Waterland, karakteristieke houten woningen; dergelijke woningen bieden een gunstig effect tegen verzakkingen op de onderliggende veengrond. Door het relatief lage gewicht van de woningen verzakken zij minder snel in deze zachte ondergrond. Een nadeel is, althans zo lijkt het, de beperkte keuze die er is voor een stuk modernisering van de vloeren. Meestal heb je te maken namelijk met houten vloeren. Wil je dit niet, dan vormen Gietvloeren een mooi alternatief. Zij kennen een betonlook in vele kleurschakeringen, ze zijn naadloos, geluiddempend en krasbestendig en daarbij ook nog eens over een houten vloer te plaatsen. Voor werkruimtes en opslagplaatsen aan huis kies je eerder voor de Epoxyvloer overigens.

Wat is een Epoxyvloer?

Epoxy is een kunststof in vloeibare vorm, maar eenmaal uitgehard vormt het een hardere laag dan beton bijvoorbeeld. Dit is veelzeggend. Wie over een werkruimte en/of opslagplaats beschikt en over de vaak houten vloeren toch een moderne verharder wil aanbrengen, kiest voor een epoxyvloer. De vloer is zelf te plaatsen overigens; de benodigdheden zijn te koop in een Epoxywinkel, waar ook instructies voor het aanbrengen te vinden zijn. Epoxyvloeren kennen een hoog eigentijds karakter en beschermen de ondervloer tegen slijtage, krassen, maar ook tegen chemische middelen of oliën. Daarbij oogt deze vloer uitermate professioneel; ideaal dus voor het ontvangen van klanten in de werkruimte. 

Het praktische Epoxy giethars voor creatieve oplossingen

Naast de vele praktische voordelen van een gietvloer en het hoog eigentijdse karakter ervan, zijn er ook aanverwante producten verkrijgbaar. Epoxy Giethars is zo’n product. Epoxy Giethars wordt veel gebruikt om houten tafels en keukenbladen te voorzien van dé perfecte waterdichte en stootvaste afwerking. Het materiaal is zowel in kleur als transparant verkrijgbaar en zorgt voor een mooie glans. Op deze wijze wordt er bescherming geboden tegen vocht en krassen, wat op den duur namelijk een grote afbreuk doet aan onbehandelde werkbladen. 

Maar er is meer. Talloze andere (dierbare) spullen zijn te behandelen met epoxy giethars. Dat wat ‘geconserveerd’ moet worden tegen invloeden van buitenaf, is te behandelen met epoxy giethars. Natuurlijk krijgt het dan wel een andere vorm, dus het gaat niet om gebruiksvoorwerpen. Kleine dingen, zoals bloemen, een munt of een leuke afbeelding zijn in te gieten met epoxy giethars. Zo kun je de leukste dingen maken voor de sier. 

Daarnaast wordt epoxy giethars ook nog vaak gebruikt voor het dichten van kleine scheuren of opvullen van gaten in diverse materialen. Een “wondermiddel” dus!


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -