Vespucci Kwartet speelt De nieuwe kleren van de keizer (4+)

Vespucci Kwartet – PERSFOTO ©Ben Deiman kl

Er was eens een keizer die erg op zijn uiterlijk gesteld was. Zijn kleermakers maakten steeds duurdere gewaden, maar de keizer raakte toch steeds verveeld. Uiteindelijk wilde de keizer iets heel bijzonders en beval zijn kleermakers een gewaad te maken van ‘de stof die niet bestaat’.

De zoektocht naar ‘de stof die niet bestaat’ en de stof waarvan de kleermakers het nieuwe gewaad van de keizer maken, vormen de kern van het wereldberoemde sprookje De nieuwe kleren van de keizer van Hans Christian Andersen uit 1837.

Aan het eind van de eeuw waarin Andersen zijn sprookje schreef, componeerde Joseph Haydn Strijkkwartet Nr. 62 Op. 76/3 C-Dur, ook wel het ‘Keizer Kwartet’ genoemd. Gefascineerd door deze fraaie compositie én het grappige en tegelijkertijd moraliserende en ironische sprookje, besloot het Vespucci Kwartet beide bij elkaar te brengen.

En zo ontstond, in een wereld waarin uiterlijk en imago alsmaar belangrijker lijken te worden, in samenwerking met acteur Steef Hupkes, De nieuwe kleren van de keizer. Een speelse en muzikale kindervoorstelling over ijdelheid – met Hupkes in de huid van de ijdele keizer.

Het Vespucci Kwartet bestaat uit Lisanne Soeterbroek (viool), Jeanine van Amsterdam (viool), Stephanie Steiner (altviool) en Douw Fonda (cello). Het jonge kwartet speelt sinds 2009 op uiteenlopende podia en festivals in Nederland en Duitsland. Recent speelden ze onder andere bij de opening van de nieuwe vleugel van het van Gogh-museum en voor een bomvol openluchttheater tijdens een Down the Rabbit Festival.

De voorstelling in de Buiksloterkerk begint om 11.00 uur en duurt 45 minuten. De kerk is open vanaf 10.30 uur.

Entree (inclusief koffie, thee, limonade): € 8,00 (tot 12 jaar), € 14,00 (vanaf 12 jaar), € 11,00 (Vrienden Buiksloterkerk).

Kaarten zijn te koop aan de deur of online.

Trailer:

Het adres van de Buiksloterkerk is:
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam-Noord

www.buiksloterkerk.nl


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -