Edge of Eternity / Zoom van de Eeuwigheid

Midden in de herfst brengt Photonen o.l.v. Jeroen Spitteler met ‘Edge of Eternity / Zoom van de Eeuwigheid’ klanken die ons oor naar binnen doen richten. Muziek rondom Allerzielen, een van oorsprong katholiek gebruik, dat inmiddels ook in veel bredere kring mensen inspireert om overleden geliefden te herdenken. Ons concert zal er in ieder geval voor zorgen dat de ziel kan luisteren.

Edge of Eternity / Zoom van de Eeuwigheid

Als leidraad geldt de prachtige polyfonie van de zesstemmige requiemmis Officium Defunctorum uit 1603 van Tomás Luis de Victoria, afgewisseld met verrassende composities zoals het voor Photonen geschreven Stemmen van Gustavo Trujillo op teksten van Willem Jan Otten en Kavafis. Verder romantische koormuziek van Reger en Rheinberger en bijzondere, recentere werken zoals Again van David Lang en Stars van de Letse componist Eriks Ešenvalds. Stars wordt begeleid met watergestemde glazen.

Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam-Noord

www.photonen.nl

Photonen is een Amsterdams kamerkoor van circa 26 geschoolde amateur-zangers, dat klassieke werken brengt variërend van zeer oude muziek tot hedendaags. Twee keer per jaar presenteert het een programma op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Photonen zong voorjaar 2016 in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor en figureert in de tv-serie KLEM. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van dirigent/artistiek leider Jeroen Spitteler.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -