4 cruciale tips om de wifisnelheid op je werkplek te verhogen

wifisnelheid

Ondanks de enorme technologische vooruitgang kunnen we nog steeds vertragingen en problemen tegenkomen in de huidige infrastructuur die het runnen van een bedrijf problematisch maken. En een van de belangrijkste problemen van de sterk internetafhankelijke generatie zijn trage of onstabiele wifisignalen. Dit kan problemen en inconsistenties veroorzaken binnen je bedrijf, dus het is verstandig om de wifi op kantoor zo snel mogelijk te maken. Hieronder geven we een paar tips hiervoor. 

Plaats de router efficiënt

De router is de moeder van alle wifisignalen die een plaats kan ontvangen, maar toch vinden de meeste mensen hun plaats in schaarse woningen en onbereikbare gebieden. Als je je router op een ongunstige locatie plaatst, kan deze ondermaats presteren dan zijn capaciteit en lage signalen uitzenden. De router moet op een gunstige locatie worden geplaatst waar er geen cluster van andere metalen en infrastructuren is die de uitgaande signalen kunnen belemmeren. Bovendien moet je systeem zo helder mogelijk worden geplaatst, zodat de signalen op de werkplek de vrije loop kunnen laten. Volgens je intuïtie zou de router die in een afgesloten ruimte is geplaatst precies het probleem kunnen zijn waarom hij lagere verbindingen geeft.

Identificeer koude en warme plekken

Soms is het probleem niet te wijten aan de slechte plaatsing van de router; Vaak is de router niet sterk genoeg om op elke verdieping en in elke hoek van het kantoor wifi te bieden. Dus de gebieden waar een overvloed aan signalen is voor efficiënt en soepel verlopend werk worden de hotspots genoemd, en de ongelukkige werknemers die in grote hoeken en op de bovenste verdiepingen zitten, bevinden zich op de koude plekken waar de signalen schaars zijn. Dit probleem kan worden opgelost door meer lijnen van de router te halen of door te investeren in een wifi-extender.

Beveilig het signaal

Zwakke signalen van internet die voorheen superieur waren, kunnen te wijten zijn aan inbreuken op de bandbreedte in je organisatie. Wanneer veel meer verkeer hetzelfde netwerk voor internet gebruikt, kan het systeem traag worden omdat de hoge bandbreedte wegvalt. Hackers zijn overal aanwezig en voormalige medewerkers die van tijd tot tijd van je netwerk kunnen profiteren. Om deze reden kan het bijwerken en beveiligen van wachtwoorden met moeilijke wachtwoorden een tegenmaatregel zijn. Als er echter helemaal geen wachtwoord is, moet je er onmiddellijk een aanmaken en de parasieten wegleiden van het netwerk om het efficiënt te laten werken. 

Ga voor een upgrade

Wat het probleem ook is, als je connecties niet werken na al het werk dat je erin hebt gestoken, dan is het misschien tijd om het systeem voorgoed te upgraden. Daarom kun je gaan zoeken naar betere methoden om de versleten regeling te overwegen en de werkplek weer te laten floreren met internetsignalen. Zakelijk glasvezel is op dit vlak een aanrader. Dit type verbinding werkt niet alleen sneller, maar ook nog eens stabieler. Hierdoor blijft de internetverbinding eigenlijk continu even snel en goed. We raden je dan ook absoluut aan om een glasvezelabonnement af te sluiten voor je werkplek! 


Amsterdam Noord 4 cruciale tips om de wifisnelheid op je werkplek te verhogen

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -