Amsterdam Noord door de ogen van haar inwoners  – deel 2

Interview met Fallery Monk, coördinator van Rietwijker 

Verbonden met elkaar, samenwerken met elkaar en staan voor elkaar. Zo hoort een fijne samenleving in een stad waar een culturele diversiteit staat. 

Amsterdam Noord is een goed voorbeeld van de multiculturele samenleving in Nederland. 

Buurtcentrum, participatiecentrum en verschillende organisaties hebben een grote rol om de verbinding te maken tussen de inwoners. De Rietwijker heeft een belangrijk doel: De buurt gezellig en levendig maken zoals het vroeger was. 

Amsterdam Noord door de ogen van Fallery Monk, de coördinator van Rietwijker: 

Er zijn verschillende culturen in Amsterdam Noord, en dat maakt Noord zo mooi. 

“Amsterdam Noord is een leuk gebied van de stad met verschillende culturen in alle vormen en maten, en dat maakt Noord zo mooi. En omdat het zo verschillend is, maken we toch er een paar keer per jaar een grote feest van.” 

Rietwijker

Het gaat snel in Amsterdam Noord: Centrumgebied van Amsterdam Noord, veel nieuwe wonen, winkels, bioscoop, organisaties en groene plekjes waar mensen kunnen ontspannen. Hoe groeit de Rietwijker daar hiermee? 

– “Vanaf 1 januari 2022 ben ik gevraagd door Verdedig Noord om de Rietwijker te coördineren en programmeren. Dat gaat aardig goed door veel activiteiten voor jong en oud te organiseren. 

De crisis heeft veel mensen eenzaam gemaakt. En wij, de Rietwijker, willen juist dat die mensen gewoon een gezellig plek hebben waar ze zich thuis kunnen voelen.

Rietwijker heeft een prachtig Theaterzaal. Wie gebruikt deze ruimte? Waarvoor wordt deze ruimte gebruikt? 

“De Theaterzaal die wij hebben is inderdaad heel ruim, dat is 150 m2. Er wordt gebruikt door verschillende Theater groepen, optredens en buurtactiviteiten.” 

“Noord is geen Amsterdam, is echt een dorpje!” Klopt dat? 

“Iedereen zei vroeger “Noord is geen Amsterdam, is echt een dorpje!” Ik ben opgegroeid in Noord, dus een echte Noordeling. Kom langs en ervaar het zelf.” 


© 2022 Najat de Boer-Tekni. Op deze publicatie berust auteursrecht.


Overzicht alle afleveringen Cultuur en Amsterdam Noord.

Najat maakt de serie geheel op eigen titel. Wilt u n.a.v. deze serie reageren? Dan kunt u contact maken via de contactlink onderaan deze website. Wij sturen dan uw mail door naar Najat.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?

Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord door de ogen van haar inwoners

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -