Amsterdam-Noord was in 1919 een vliegveld

vliegveld
De plaats van hotel NH Amsterdam Noord in augustus 1919: een vol terras tijdens een ELTA-vliegshow met op de achtergrond Disteldorp. Foto: Aviodrome Lelystad

Hotel NH Amsterdam Noord, dat in het voormalige ziekenhuis van Noord gevestigd is, staat voor luchtvaartliefhebbers op de heilige historische grond van de ELTA: de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam, met vliegveld, die in augustus 1919 plaatshad.

Het rijke luchtvaartverleden van dit stadsdeel, eens bezaaid met drie vliegvelden en de prestigieuze Fokkerfabriek, lijkt nu een vergeten hoofdstuk in de geschiedenis. Hoe zou de omgeving er destijds hebben uitgezien? Woont u wellicht op het terrein van een voormalig vliegveld?

Vanuit de ramen van het hotel kunnen gasten hetzelfde panoramische uitzicht ervaren op Disteldorp als de bezoekers van de ELTA dat deden in 1919, waardoor een connectie met het verleden tastbaar wordt.


Gerelateerd: ELTA: Luchtvaart in Amsterdam 1919


Amsterdam Noord Amsterdam-Noord was in 1919 een vliegveld

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -