Amsterdamse bedrijven zetten steeds vaker in op online marketing 

online marketing

Om niet alleen consumenten binnen Amsterdam te bereiken maar ook daarbuiten, zetten lokale bedrijven steeds vaker in op online marketing. Een marketingbureau in Amsterdam biedt hen hierbij de helpende hand. Iets wat gewenst is, daar veel bedrijven intern de capaciteit of kennis niet hebben om de verschillende vormen van online marketing zelf toe te kunnen passen. Door de online zichtbaarheid van het bedrijf te verbeteren, worden ook consumenten uit Weesp, Haarlem en bijvoorbeeld Hoofddorp bereikt. Bied je producten aan die eenvoudig verstuurd kunnen worden? Verbreed het doelgebied in dat geval naar alle Nederlandse provincies en mogelijk zelfs daarbuiten; de Belgische en Duitse markt biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers. 

Online marketing kent verschillende vormen 
Een professioneel online marketing bureau helpt bij verschillende vormen van online marketing, waarvan zoekmachine optimalisatie, adverteren in de zoekmachine, social advertising en bijvoorbeeld e-mailmarketing voorbeelden zijn. Voor Amsterdamse ondernemers is het de uitdaging om de juiste balans te vinden tussen deze vormen van online marketing. Die balans is onder meer afhankelijk van de doelgroep van je organisatie. Een jongere doelgroep bereik je relatief makkelijk via sociale media, terwijl een zakelijke doelgroep gebruikmaakt van heel andere platforms. 

Consument heeft gemiddeld zeven contactmomenten nodig 
Een mix van verschillende vormen van online marketing is daarnaast wenselijk, om zo snel mogelijk zeven contactmomenten te hebben met een consument. Verschillende onderzoeken laten zien dat een consument dat aantal contactmomenten nodig heeft, voordat deze een organisatie volledig vertrouwt. Logischerwijs is het afhankelijk van de waarde van een product of dienst of het om vijf of bijvoorbeeld tien contactmomenten gaat. 

Concurrentie neemt ook op het internet toe 
Niet alleen het gebrek aan tijd en expertise maken dat bedrijven vaak kiezen voor de hulp van een online marketing bureau. Een ander aspect dat meespeelt is de groeiende concurrentie op het internet. Wanneer je te lang zou wachten met de toepassing van online marketing, bijvoorbeeld omdat je jezelf hier eerst in wilt verdiepen, lopen de belangrijkste concurrenten al snel meerdere stappen voor. 

Vaak is het lastig om die voorsprong nog in te halen op een later moment. Mede ook doordat een beginnende online marketeer altijd een paar beginnersfouten zal maken, die averechts kunnen werken. In plaats van dat een website beter vindbaar wordt, daalt deze juist in de zoekresultaten. Een professioneel online marketing bureau heeft die fouten in het verleden al gemaakt, wat voorkomt dat het nogmaals gebeurt. 


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -