Ontdek de unieke kant van Amsterdam

unieke kant

Amsterdam barst van de unieke attracties die je nergens anders vindt, maar die op de één of andere manier toch vaak onder de radar blijven. Als je klaar bent voor een avontuur dat je meeneemt langs al deze attracties, lees dan vooral verder. Dit artikel neemt je mee op een reis langs katten op de Poezenboot, poezen in een privéhuis, door artistieke werfomgevingen, tot aan de wereld van modeaccessoires. 

De Poezenboot – een paradijs op het water

Boten zijn zeker niet alleen voor mensen! De Poezenboot is een uniek dierenasiel dat dobberend op de Amsterdamse grachten ligt. Dit varende kattenparadijs biedt onderdak aan tientallen achtergelaten en zwervende katten. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om te knuffelen met de bewoners, om daarna misschien zelfs een miauwende vriend te adopteren. Deze hartverwarmende mix van praktische zorg en kattenliefde in de vorm van een boot bestaat al sinds de jaren ’60  en is perfect voor dierenliefhebbers die eens iets anders willen doen dan een museum bezoeken.

Privéhuis Vienna – de zevende hemel

Als je een ander soort poezenliefhebber bent en meer gesteld bent op je privacy, dan is een bezoekje aan Vienna, een sexhuis in Amsterdam, misschien meer aan jou besteed. Na een warm onthaal kan je je samen met een dame van jouw keuze je terugtrekken op één van de slaapkamers om daar te genieten van alles wat deze Amsterdamse engel te bieden heeft. Terwijl je in haar nabijheid bent, laat ze je de sterren van de zevende hemel zien, waarna je leeg, maar vol genot weer volledig anoniem naar buiten stapt: klaar om je ontdekkingstocht van Amsterdam verder voort te zetten.

NDSM-Werf – kunst en cultuur in industriële setting

Een oud scheepswerf, omgetoverd tot een broeinest van creativiteit, dat is NDSM-Werf. Een einde verderop, in Amsterdam-Noord, is deze plek een waar canvas voor straatartiesten, een thuisbasis voor creatieve start-ups en een bloeiende evenementenlocatie. Met zijn rauwe en industriële uitstraling en epische muurschilderingen biedt de werf een schril contrast met de klassieke schoonheid van de stad en de eerdergenoemde engelen. Het is dé place to be voor festivals, markten en kunstexposities. Kom voor de kunst, maar blijv voor de unieke sfeer en de uitzichten over het IJ.

Tassenmuseum Hendrikje – ode aan de handtas

Voor de modefanaten liefhebbers van design die zich onder ons bevinden, biedt het Tassenmuseum Hendrikje een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de handtas. Van exotische reticules van honderden jaren geleden tot de nieuwste designerstukken, dit museum is een belichaming van de handtas in al haar vele vormen en maten. Het is gevestigd in een grachtenhuis, en huis meer dan vijfduizend tassen. Hier kan je je ook vergapen aan unieke stukken van modehuizen zoals Chanel en Louis Vuitton. Prachtige kunstwerken, maar mogelijk ook inspiratie voor je volgende grote aankoop.

Van drijvende kattenasielen en lieflijk gehuisde poezen tot creatieve scheepswerven en stijlvolle tassen, Amsterdam heeft het allemaal. Deze vier stops zijn perfect voor wie de stad op een onconventionele manier wil verkennen en ervaren. Laat de gebruikelijke toeristenpaden achter je en duik in de charmante en eigenzinnige kant van Amsterdam!


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -