Autoverzekering Amsterdam bijna 8% voordeliger in 2023

Autoverzekering Amsterdam flink goedkoper

Autoverzekeringen in Amsterdam werden in 2023 flink goedkoper, met een daling van bijna 8 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 lag de gemiddelde maandelijkse premie voor Amsterdammers nog op 100 euro, terwijl dit in 2023 afnam naar 92 euro. Dit resulteerde in een jaarlijkse besparing van bijna 95 euro. Ondanks deze daling betalen Amsterdammers nog steeds 24% meer voor hun autoverzekering dan het landelijk gemiddelde. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2023 ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering.

Autoverzekering in Amsterdam goedkoper door lager criminaliteit

Belangrijke redenen voor de afname in premiekosten zijn het verminderde aantal auto’s en de afname van autodiefstallen in Amsterdam. Met 239 auto’s per 1.000 inwoners had de hoofdstad in 2023 het laagste autodichtheidscijfer onder de 10 grootste steden van Nederland. Minder auto’s op de weg betekent een lager risico op ongevallen, wat door verzekeraars wordt vertaald naar lagere premies. Bovendien leidde een daling van bijna 9% in autodiefstallen in Amsterdam, zoals gemeld door het CBS, ook tot voordeligere premies.

Amsterdamse autoverzekering duurder dan gemiddelde

Toch betalen Amsterdammers meer dan de gemiddelde inwoner van Noord-Holland voor hun autoverzekering. De gemiddelde Noord-Hollander betaalde in 2023 bijna 73 euro per maand, wat neerkomt op ongeveer 233 euro minder premie per jaar vergeleken met de kosten voor een Amsterdammer.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -