Benefiet in Tuindorp Oostzaan

Waarschijnlijk in 1967 of ’68 organiseerde de Blokhut in de zaal van cafe de Meteoor een benefietmiddag ten behoeve van…. ja van wat of waarvoor? Deze foto’s zijn van die middag.

Jan Blaaser, in die tijd een grootheid trad op. Hij werd gehaald bij de Tolhuispont, door wie? en daar aan het eind van de middag ook weer naar toe gebracht.
Ik zou zijn honorarium uitbetalen dat volgens mij 150 gulden bedroeg. Twee dagen tevoren opgehaald bij de penningmeester Vera Groen. Twintig keer de 15 briefjes van 10 nageteld. Na afloop naar de ruimte achter het podium alwaar Jan het geld natelde.
Ik kom tot 14 maatje, zei die. Ik begon te zweten als een rund, was voor mij tenslotte ook de eerste keer dat ik een zo groot artiest uitbetaalde en hij begon het nog eens te tellen en wederom kwam hij tot 14. Toen pakte hij het stapeltje nog eens en zei met die grijns van hem bij 15, geintje jochie. Inmiddels liep het zweet in stralen over mijn rug…..

Wie weet meer van deze middag

Wat was de datum, wat was het goede doel waarvoor geld opgehaald werd, wie was bij de organisatie betrokken en wie heeft er nog meer foto- of ander materiaal.
Alle reacties welkom.

Reacties:


Zo af en toe ontvangt de redactie van AmsterdamNoord.com het verzoek een ingezonden brief of verslag te plaatsen. Meestal is de ingezonden brief van een bewoner van Amsterdam-Noord.

De redactie staat open om ingezonden brieven te plaatsen. Het is echter aan de redactie om te bepalen of een ingezonden brief wel of niet zal worden geplaatst. Bekijk het overzicht van ingezonden brieven en lees de richtlijnen.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -