Bereikbaarheid Amsterdam-Noord

Mobiliteitsplan
Om Amsterdam-Noord nu en in de toekomst bereikbaar en aantrekkelijk te houden, stelt de gemeente een mobiliteitsplan op en op dinsdag 23 juni was de mogelijkheid hierover mee te praten via het internet.

Laatst geupdate: 15 juli 2020
Laatst bewerkt: 28 juli 2020

Filmpje: Waarom een mobiliteitsplan?


‘Hoe houden we Noord ook in de toekomst bereikbaar?’

Op basis van reacties wordt het mobiliteitsplan nog beter gemaakt. De gemeenteraad stelt het plan dit najaar vast. Op maatregelen uit het plan komt nog inspraak.

Meer informatie bij de gemeente


Bovenstaande tekst hebben wij tijdelijk op deze pagina geplaatst.
De tekst hieronder is de standaard permanente tekst.


Algemene informatie bereikbaarheid Amsterdam-Noord
Amsterdam-Noord is met de auto bereikbaar via de ring A10. Vanaf het centrum van Amsterdam kunt u Noord via de IJtunnel bereiken. In de IJtunnel geldt richting Amsterdam-Noord de toegestane maximum van 70 kilometer p/u. Vanuit Noord naar het centrum is dit 50 kilometer p/u. Gaat u naar Amsterdam-Noord om een (gratis) parkeergelegenheid te zoeken, dan vindt u informatie op onze pagina over Parkeren in Amsterdam-Noord.

Jaarlijks reizen er 14,5 miljoen mensen met het GVB naar Amsterdam-Noord. Met de komst van de Noord/zuidlijn zal dit aantal toegenomen zijn.

Indien u met de Trein komt kunt u uitstappen op Amsterdam Centraal Station. Vanaf daar kunt u de Noord/Zuidlijn of vanaf de De Ruijterkade de pont nemen.
Ook is het mogelijk om met de trein over te stappen op Station Zuid en met de Noord/Zuidlijn naar Noord te reizen. 

Als voetganger of fietser kunt u ook gebruik maken van de pont. Er zijn diverse pontverbindingen naar Amsterdam-Noord. Een aantal van de pontverbindingen vertrekken vanaf de De Ruyterkade, direct achter het Centraal Station.
Op onze pagina met informatie over de pont treft u een overzicht van alle pontverbindingen en de actuele vaardiensten.
Sinds de komst van de Noord/Zuidlijn kunt u geen gebruik meer maken van de buslijnen vanaf het Centraal Station naar Noord. U zult dus de metro moeten nemen.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -