Bereikbaarheid Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is met de auto bereikbaar via de ring A10. Vanaf het centrum van Amsterdam kunt u Noord via de IJtunnel bereiken. In de IJtunnel geldt richting Amsterdam-Noord de toegestane maximum van 70 kilometer p/u. Vanuit Noord naar het centrum is dit 50 kilometer p/u. Gaat u naar Amsterdam-Noord om een (gratis) parkeergelegenheid te zoeken, dan vindt u informatie op onze pagina over Parkeren in Amsterdam-Noord.

Jaarlijks reizen er 14,5 miljoen mensen met het GVB naar Amsterdam-Noord. Met de komst van de Noord/zuidlijn zal dit aantal enorm toenemen.

Indien u met de Trein komt kunt u uitstappen op Amsterdam Centraal Station en vanaf de De Ruijterkade de pont nemen.

Als voetganger of fietser kunt u ook gebruik maken van de pont. In totaal zijn er 5 pontverbindingen naar Amsterdam-Noord. Drie van de pontverbindingen vertrekken vanaf de De Ruyterkade, direct achter het Centraal Station.
Op onze pagina met informatie over de pont treft u een overzicht van alle pontverbindingen, plattegrond en de actuele vaardiensten.

Tevens kunt u vanaf het Centraal Station gebruik maken van de vele buslijnen die u naar Noord kunnen brengen.

Komst Noord-Zuidlijn
Zodra de Noord/zuidlijn gereed is kunt u Amsterdam-Noord ook via deze lijn vanuit het centrum bereiken. Helaas ziet het er naar uit dat de aanleg van deze lijn voorlopig nog enige vertraging ondervindt.

  • Advertenties

Comments are closed.

 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!