Cultuur in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is cultureel gezien erg actief. Er wonen en werken veel kunstenaars waardoor er veel bedrijvigheid is en veel culturele initiatieven ontplooit worden.

Veel van dit soort initiatieven worden aan ons doorgegeven en geplaatst bij het Amsterdam-Noord uitgelicht nieuws.

Een voorbeeld hiervan is Open Ateliers Noord, dat eerder bekend stond als: Atelierroute Boven ‘t IJ. Bovendien zijn er diverse musea, 4 vestigingen van de bibliotheek en zal in 2019 een spiksplinternieuw depot worden geopend van het Amsterdamse Stadsarchief.

Diverse stichtingen houden zich bezig met muziek, dans en theater bezighouden zoals bijvoorbeeld de muziekschool noord.

Ook kenmerkt het stadsdeel Amsterdam-Noord zich als een cultureel kruitvat. Veel creatieve bedrijven hebben zich hier gevestigd en er zijn ook media-achtige bedrijven. Dit houdt in dat er een toenemende mate van periferie ontstaat waardoor de cultuur steeds meer ruimte wint, gezien deze culturele bedrijvigheid!

Steeds meer lunchgelegenheden, kleine restaurantjes en festivals schieten kuit in Amsterdam-Noord.

Culturele bedrijvigheid ontstaat door actief beeldende kunst, initiatieven en manifestaties. Dit alles heeft tot doel om erg veel mogelijke ideeën en ambities te verzamelen voor cultureel Amsterdam-Noord.

Vaak komen de initiatieven van kunstenaars die in Amsterdam-Noord wonen waardoor er actief veel nieuwe bezigheden ontplooit worden.

  • Advertenties

Comments are closed.

 

Schrijf U in op de nieuwsbrief van AmsterdamNoord.com!

 

Ontvang regelmatig nieuws over Amsterdam Noord met onderwerpen zoals het nieuws, aankomende evenementen, wetenswaardigheden, cultuur, parkeren en bereikbaarheid.

KLIK HIER VOOR HET INSCHRIJFSCHERM

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!