Mondkapjes en verdere maatregelen

Mondkapjes en verdere maatregelen
Pontjesverhalen

Mijn vriendin had nog drie zakdoeken van haar overleden vader en wilde daar mondkapjes van maken. Ik zei: “Gadverdamme, het snot van 15 jaar geleden zie ik nu nog zitten.” Dus moest ik naar de Zeeman, waar ze wel zakdoeken, maar geen elastiek hadden. De dichtstbijzijnde Hema was uitverkocht, gelukkig had die van 20 minuten verderop nog wat. En zo kon mijn vriendin aan de slag.

Per 1 juni zijn de mondkapjes namelijk verplicht op de pontjes. Ik vraag me af of de passagiers daar massaal gehoor aan gaan geven. Op dit moment zie ik nauwelijks mensen met zo’n ding. Misschien denken die vrije geesten op de pontjes wel: de zoveelste beperking, het wordt bijna een politiestaat.

Want, het blijft natuurlijk niet bij de mondkapjes. Over een tijdje moeten we ook handschoenen dragen.

En er komen genummerde stippen op het dek van de pontjes, zodat mensen vanaf de anderen de gepaste afstand kunnen houden. Drones, met camera en luidspreker, zullen boven de pontjes gaan vliegen. Zodat bij een overtreding uit de lucht klinkt: “Wil die meneer van stip 23 weer even terug naar zijn eigen plaats?”

Mocht dit niet voldoende zijn, dan zet de politie een paar mannetjes ME in op de pontjes. Als de mensen zich dan nog steeds niet aan de regels houden, zijn die misschien wel dapper, maar hebben ze wel de vette pech van klappen met een wapenstok.

Het zwartste scenario als vervolg op de mondkapjes kost de nodige slachtoffers.

Dan schakelt het GVB het Ministerie van Defensie in. Of die met een paar torpedo schepen stand-by wil liggen. Want, laten we wel zijn. Als aan boord van de pontjes mensen dan nog steeds lak aan de wet hebben, best kans dat zij elkaar besmetten. Dan vormen zij ook een grote bedreiging voor de mensen aan de overkant. De enige optie is op dat moment een torpedo op het pontje afschieten. Zodat die voor eeuwig met man en muis verdwijnt naar de bodem van het IJ.

Ruud van Dijk

Overzicht “Alle Pontjesverhalen
Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -