De beste plekken om te bezoeken in Amsterdam Noord

beste plekken

Amsterdam Noord, de overkant van het IJ, is een fascinerende mix van rustige groene gebieden, charmante dorpjes en moderne architectuur. Dit stadsdeel, dat eens was afgescheiden van de rest van Amsterdam, is nu een bloeiende gemeenschap vol cultuur, kunst en gastronomie. Hier zijn enkele geweldige locaties in Noord die je niet mag missen.

Ontdek het verrassende Noorderpark

Noorderpark in Amsterdam Noord, eens een verwarrende combinatie van twee parken, het Florapark en Volewijkspark, is onlangs omgetoverd tot een coherente, groene bestemming bijna zo groot als het Vondelpark. Na de samenvoeging van deze parken en de herinrichting van de omliggende gebieden, biedt dit gebied nu 45 hectare aan groene ruimte. Het is ideaal voor iedereen die even wil ontsnappen aan de stadsdrukte. 

In het hart van het park, dat momenteel wordt verrijkt met nieuwe wandel- en fietspaden, ontstaat een levendige ruimte waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van de frisse buitenlucht en de natuurlijke omgeving. Ook kunnen bezoekers genieten van een ontspannende dag met picknicken tussen de bomen, zwemmen in het bekroonde Noorderparkbad of deelnemen aan een van de vele activiteiten die maandelijks worden georganiseerd. 

Vooral de Roze Tanker, een kleurrijk communitycentrum dat voorheen een tankstation was, trekt aandacht met zijn pop-up cafés en culturele workshops. Noorderpark is veranderd in een levendige ontmoetingsplek die cultuur, ontspanning en gemeenschapszin samenbrengt.

Beleef de historie in het dorp Durgerdam

In het rustige Durgerdam, slechts zeven kilometer van Amsterdam af, lijkt de tijd stil te staan. Dit kleine, vredige gehucht aan de oevers van het IJmeer is een schril contrast met de bruisende grootstad. Langs de kronkelende dijkweg staan oude vissershuisjes met traditionele, puntige gevels en een opvallende, houten beplanking. 

De lokale Protestantse kerk, daterend uit 1687, vormt een historisch middelpunt van het dorp. Langs de schitterende oevers van Durgerdam leiden verschillende steigers de zee in, ideaal voor wie wil genieten van een koele duik of een ontspannende middag languit op een ligstoel. Achter het dorp strekken de drassige wetlands van het Nationaal Park Nieuw Land zich uit, een paradijs voor vogelliefhebbers. 

Durgerdam was eens het hart van de vissersgemeenschap die haar brood verdiende met de uitdagende wateren, en speelde ook een rol in de Oost-Indische handelsroute. Vandaag de dag ademt het dorp een nieuwe sfeer, met een modern hotel op de plek van de historische herberg en een drukbezochte jachthaven, waardoor het zowel voor Amsterdammers als internationale bezoekers een enorm geliefde bestemming is.

Bezoek enkele populaire cafés

In Amsterdam Noord, kunnen bezoekers een scala aan populaire cafés verkennen die bekend staan om hun gastvrije ambiance. De IJ-kantine, gelegen met een prachtig uitzicht op de haven van Amsterdam, biedt een heerlijk menu van ontbijt tot diner, met gerechten variërend van pannenkoeken tot diverse hamburgers en uitgebreide hoofdgerechten.

Café-Restaurant Stork, gespecialiseerd in zeevruchten, biedt niet alleen verse, seizoensgebonden en duurzaam geproduceerde visgerechten, maar ook moderne faciliteiten. Dit café, gelegen aan de uitgestrekte IJ-oever, beschikt over geavanceerde internettechnologieën. Via deze snelle verbinding kunnen bezoekers diverse online activiteiten ondernemen, achterstallig werk inhalen, surfen op het internet of zelfs online een gokje wagen op de platformen van een casino Nederland onder het genot van een hapje en een verfrissend biertje.

Pllek, bekend om zijn gezonde en duurzame menu’s, organiseert ook regelmatige culturele evenementen, waardoor het een perfecte plek is voor zowel ontspanning als entertainment. Deze locaties vormen de perfecte combinatie van traditionele gastvrijheid en moderne digitale integratie, wat bijdraagt aan een unieke ervaring in het hart van Amsterdam Noord.


Amsterdam Noord beste plekken

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -