De leukste dingen om te doen met je gezin in Amsterdam

leukste dingen

Ga je binnenkort met het hele gezin naar Amsterdam? Dan wil je natuurlijk wel wat meer zien dan alleen de enorme Bijenkorf en andere winkels die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vooral als je een weekend gaat, is het leuk om van tevoren alvast wat dingen te plannen, zodat je ook iets hebt om naar uit te kijken met elkaar. Omdat er zo ontzettend veel te doen is in Amsterdam, hebben wij een aantal leuke dingen voor je bedacht, zodat je eigenlijk het belangrijkste wel gezien hebt. Daarbij is het wel even goed om te vermelden dat het ook afhangt van de leeftijd van je kinderen en wat ze leuk vinden. Het kan dus heel goed zijn dat er een aantal dingen tussen staan, die je eigenlijk niet helemaal vindt passen en waar de kids eigenlijk net even wat te jong voor zijn.

Het Rijksmuseum

Zijn je kinderen dol op Pokemon? Dan is een bezoek aan het Rijksmuseum een absolute aanrader. Waar dit museum bekendstaat als wereldberoemd museum, herbergt het een uitgebreide collectie Nederlandse kunstwerken, van de middeleeuwen tot nu. Er zijn speciale programma’s en activiteiten voor kinderen, zoals speurtochten en workshops. Om ervoor te zorgen dat de jeugd ook de weg weer naar het museum weet te vinden, hebben ze een speciale expositie met Pokémon bedacht. Nu snappen we heel goed dat je kinderen misschien net even een paar jaartjes te jong zijn, maar is dit wel iets om serieus over na te denken. Als je het ons vraagt, hoort het eigenlijk een stukje bij de opvoeding.

Het NEMO science museum

Als we het hebben over de leukste dingen om te doen in Amsterdam, dan hoort een bezoek aan NEMO hier absoluut bij! In het NEMO Science Museum word je ondergedompeld in een wereld vol kennis en avonturen. Vanaf het moment dat je het imposante gebouw binnenstapt, voel je direct de energie en het enthousiasme. Het leuke is dat de kinderen lekker zelf allerlei dingen kunnen doen en op deze manier spelenderwijs kennis maken met de wetenschap. Zo leren ze een stukje over aerodynamica, maar kunnen ze bijvoorbeeld ook leren hoe golven eigenlijk ontstaan. Van jong tot oud, voor iedere leeftijd is er wel iets leuks. 

Rondvaart door de grachten

Wie denkt aan Amsterdam, denkt natuurlijk ook direct aan de grachten. Hoe leuk is het dan om met het hele gezin een rondvaart door de grachten te maken, zodat je alles van dichtbij kunt zien en nog belangrijker, niet een enorm stuk hoeft te wandelen. Vooral met jonge kinderen is dit een perfecte manier om een groot deel van Amsterdam te kunnen zien, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kids beginnen te klagen dat ze moe zijn. Het leuke aan deze rondvaarten, is dat je kunt kiezen voor een korte rondvaart van een uur, maar ook voor een uitgebreide waarbij je niet alleen een gids krijgt die alles uitlegt, maar zelfs ook een hapje kunt eten aan boord.


Amsterdam Noord De leukste dingen om te doen met je gezin in Amsterdam

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -