De voetbalgeschiedenis van Amsterdam-Noord

Nu verschenen in boekvorm:
De Voetbalgeschiedenis van Amsterdam-Noord.

Over de auteur:
Neerlandicus Albert van der Vliet (1949 – 2020) heeft van 1957 tot 1975 in Noord gewoond. Enkele jaren geleden ging hij op zoek naar de geschiedenis van het stadsdeel en met name van de rijke voetbalgeschiedenis.

Amsterdam-Noord heeft een rijke voetbalgeschiedenis, die begint met de oprichting van DWV in 1912. De geschiedenis tussen de twee wereldoorlogen is erg interessant. Het onderzoek naar die periode werd een ontdekkingsreis. Veel voetbalclubs van nu zijn in die tijd ontstaan. Over de tijd na de oorlog is meer informatie bekend, ook bij de bewoners van Noord. Er werden veel voetbalverenigingen opgericht in Noord en ook weer opgeheven. De twee bekendste clubs fuseerden in augustus 2013 en heten nu DVC Buiksloot, de DWV-Volewijckers-Combinatie.

Prijs: € 19,95

Te koop bij:
Boekhandel Van der Plas
de boekhandel van Noord
Buikslotermeerplein 70
1025 EW Amsterdam

Boekhandel ‘Over Het Water’
Van der Pekstraat 59
1031 CR Amsterdam

Onderzoek en tekst: Albert van der Vliet
Beeldredactie: Henk Wilkens
Documentatie: Gonnie Tuinhout


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -