De voordelen van een coatingvloer in een appartement

Coatingvloer

Als je op zoek bent naar de perfecte vloer voor je appartement, is het de moeite waard om je eens verder te verdiepen in een coatingvloer. Deze moderne en veelzijdige vloerafwerking biedt tal van voordelen die je woongenot aanzienlijk kunnen verbeteren. Waar we bij een appartement namelijk vaak denken aan laminaat of PVC, is het goed om ook eens de andere mogelijkheden te bekijken. Uiteraard is dit in het geval van een huurappartement misschien niet altijd even handig, maar dat is volledig aan jezelf. Omdat de voordelen van deze vloeren enorm zijn, hebben wij er een aantal voor je, die we in dit artikel graag met je willen bespreken. Dus sta je op het punt om een nieuwe vloer uit te gaan zoeken, dan is het verstandig om deze voordelen mee te nemen in het maken van een uiteindelijke keuze.

Duurzaam

Wanneer je kiest voor een coatingvloer in huis, dan kies je niet alleen voor een stuk sfeer, maar ook voor duurzaamheid. Vooral in de huidige tijd, waarin we met elkaar natuurlijk druk bezig zijn onze bijdrage te leveren aan een beter milieu, is ook de keuze van een nieuwe vloer hierop van invloed. Doordat de levensduur van deze vloer een stuk langer zijn, hoef je dus ook niet iedere 7 tot 10 jaar een andere vloer uit te zoeken, wat dus voorkomt dat er grondstoffen moeten worden gewonnen om deze vloeren te kunnen produceren. Ondanks het feit dat deze vloeren in aanschaf duurder zijn, is het op lange termijn dus een voordelige keuze. 

Gemakkelijk in onderhoud

Betonvloeren, gietvloeren en coatingvloeren zijn allemaal in de basis hetzelfde. Het grote voordeel van deze vloeren, is dat ze gemakkelijk in onderhoud zijn. Niet voor niets zien we dat grote bedrijven met productiehallen en magazijnen ook kiezen voor dit type vloeren. Wel zien we dat bedrijven waarbij sprake is van statische ontlading kiezen voor een ESD vloer. Deze vloeren zorgen ervoor dat elektrische apparaten volledig ontladen, waardoor er dus geen gevaar is voor de mensen die er werkzaam zijn. Daarbij komt ook dat doordat deze vloeren volledig naadloos zijn, er geen vuil of andere resten achter kunnen blijven, waardoor de vloeren dus een stuk gemakkelijker schoon te maken en ook houden zijn.

Verkrijgbaar in verschillende soorten

Waar je denkt dat een coatingvloer een saaie grijze vloer is, dan  heb je het helemaal mis! Wist je namelijk dat je kunt kiezen uit meer dan 100 verschillende kleuren en patronen? Zo zie je dat bedrijven vaak kiezen voor een patroon waarin het logo terugkomt en kun je voor thuis kiezen voor een kleur en ook een patroon dat past bij de rest van het interieur. Dit maakt het dan een coatingvloer ideaal is voor iedere woning, aangezien deze eigenlijk praktisch volledig naar eigen wens kan worden samengesteld qua kleur en ook patroon. Dus of je nu houdt van een gladde vloer of liever iets een patroontje, het kan allemaal! Dus mocht je na het lezen van deze voordelen nog twijfelen? Ga dan eens vrijblijvend langs bij een winkel om te ervaren hoe een gietvloer eruit ziet.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -