Vrouw AH IJ of Z-IJ? 

AH IJ

Het Tolhuis is een mooie Villa die op loopafstand van centraal station ligt. Organisaties en bewoners die een workshop willen doen, een evenement uitvoeren of een vergadering plannen, kunnen lichte ruimtes met uitzicht over het IJ huren.

Op 8 december is het Z-IJ festival georganiseerd in het Tolhuis door het meiden en vrouwencentrum in Amsterdam. De meeste bezoekers hebben gevraagd om zulke feestjes en workshops opnieuw te organiseren in het Tolhuis. 

Tijdens het festival hebben de noordse meiden en vrouwen gestemd voor de naam van het meiden en vrouwencentrum. 60% van de bezoekers hebben gestemd voor de naam “Vrouw aan het IJ”. 35% heeft gestemd voor de naam “Z-IJ”. 15% heeft gestemd voor overige namen. Wordt de naam van het meiden en vrouwencentrum in Amsterdam Noord “Vrouw AH IJ”? Dit wordt begin 2024 bekend gemaakt. 

Het Tolhuis is een prachtige plek waar de Amsterdamse meiden en vrouwen zichzelf kunnen ontwikkelen door het volgen van informele trainingen en meedoen aan interessante evenementen en workshops. Het meiden en vrouwencentrum in Amsterdam Noord is een ontmoetingscentrum voor alle meiden en vrouwen die actief zijn of actief willen worden. In deze mooie villa hebben in 2023 eva-adam, noordsevrouwen, singlesupermom, elanceacademy en andere organisaties evenementen georganiseerd. 

De gemeente steunt dit initiatief en heeft deze prachtige plek in buikleen gegeven. 

Tot april 2024 draait het meiden en vrouwencentrum op proef daarna wordt deze alliantie verder ontwikkeld. Na de verbouwing van april tot en met juni 2024 gaat deze organisatie financieel zelfstandig verder. 


Overzicht alle afleveringen Cultuur en Amsterdam Noord.

Najat maakt de serie geheel op eigen titel. Wilt u n.a.v. deze serie reageren? Dan kunt u contact maken via de contactlink onderaan deze website. Wij sturen dan uw mail door naar Najat.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord AH IJ

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -