Gepaste afstand (deel 3)

Gepaste afstand (deel 3)
Pontjesverhalen

Bij de Pontsteiger kan je deze maandagmiddag makkelijk 10 meter afstand tot elkaar bewaren. En als de steiger ‘volstroomt’ voordat het pontje arriveert nog makkelijk vijf meter. Sommige mensen zijn samen en staan wel dicht bij elkaar.

We laten de passagiers netjes afstappen en gaan dan op gepaste afstand zelf aan boord. Iedereen zoekt z’n plekje. Voor kinderen is het moeilijk. Een moeder met drie kleintjes houdt ze niet in bedwang, met als gevolg dat die kriskras langs de andere passagiers rennen.

Vier pubers hangen op de zitjes, of hangen op hun fiets. Afstand bewaren, daar doen ze niet aan. Want ze moeten natuurlijk op elkaars smartphone kijken naar de nieuwste berichten en ze stoeien wat.

De grote attractie is een hondje van misschien 30 centimeter hoog. Op de steiger had hij al zitten dollen met een meisje bij hem in de buurt. Hij rende dan luid blaffend naar haar toe en bleef vlak voor haar staan. Nog harder blaffend. Daarna snelde hij terug naar zijn baas. En zo keer op keer. Het meisje was een beetje bang, maar kraaide het ook uit van de pret.

Aan boord gaan hond en baas op het voordek staan, het meisje met moeder parkeren de fiets in het gangpad. Het meisje wil weer naar de hond en vraagt haar moeder. Die is echter niet aanspreekbaar, want die wordt in beslag genomen door haar smartphone. Maar wat later lopen ze hand in hand naar het hondje, waar het spelletje zich herhaalt. Passagiers kijken geamuseerd toe.

Maar het is niet altijd even gezellig op het pontje. Een vrouw uit Noord vertelde me dat ze astma heeft en dat ze zich daarom al weken opsluit in haar huis. Ze moest afgelopen week echt even naar de stad met het pontje en ze was verbijsterd dat de mensen geen afstand hielden. Ten einde raad heeft ze tijdens de overtocht met haar hoofd over de reling gehangen om maar geen besmetting op te lopen.

Ruud van Dijk

Overzicht “Alle Pontjesverhalen
Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -