Gratis Conversatieles in Amsterdam Noord

1 op de 3 mensen is laaggeletterd in Amsterdam Noord. Deze groep heeft moeite met lezen en schrijven. Vaak hebben zij dan ook beperkte digitale vaardigheden. Dit heeft gevolgen; zij vinden minder makkelijk een baan, hebben moeite om hun post te lezen, en komen sneller in de armoede terecht. Daarom bied de Gemeente Amsterdam Noord gratis Nederlandse lessen aan.

De medewerkers van Taal-Participatiecentrum Eva & Adam helpen deze noordelingen die moeite met lezen en schrijven graag verder.

Hieronder lees je een kort interview met André, een taalambassadeur bij Taal-Participatiecentrum Eva & Adam:

“Lang leve google!” Beter schrijven en lezen? Andre ging je voor

André volgt sinds een half jaar Nederlandse lessen bij NL training. “Het gaat langzaam hoor, maar het is zeker al een stukje beter. Ik lees nu kleine stukjes tekst en dan check ik bij mijzelf of ik die tekst nog weet” vertelt hij vrolijk. Hij was vroeger een lastig kind en school verliep moeizaam. Later gebruikte hij veel trucjes en google. “Je maakt een foto van de tekst en google leest het dan voor. Lang leve google!”

Op een dag was hij het zat

“Hoe fijn zou het zijn om het zelf te kunnen. Ik liep constant tegen dezelfde problemen. Brieven, maar ook stukjes tekst in bijvoorbeeld een tijdschrift, dan zegt iemand; kijk eens André, leuk stukje moet je even lezen. En dan moet ik weer iets verzinnen zo van; nee joh ik heb geen zin.” André is ontzettend blij dat hij zijn schaamte heeft overwonnen en de stap heeft gezet om de Nederlandse lessen te volgen bij hem om de hoek.

Wil jij ook graag beter Nederlands leren lezen, schrijven en/of spreken?

Kom gerust bij ons langs en wij vertellen je over de mogelijkheden. De Gemeente Amsterdam faciliteert bijvoorbeeld erg goede en gratis Nederlandse lessen bij de taalscholen SIPI en wij hebben veel conversatieklassen, taalcoaches en taalcafés in heel Noord.

Heb je interesse gekregen?
Kom langs bij Taal-Participatiecentrum Eva & Adam,
Nachtegaalstraat 157 of bel ons op 020 – 494 57 68.


Bronnen:
Taal en Participatiecentrum Eva & Adam
Krant Waterlandplein

Overzicht alle afleveringen Cultuur en Amsterdam Noord.

Najat maakt de serie geheel op eigen titel. Wilt u n.a.v. deze serie reageren? Dan kunt u contact maken via de contactlink onderaan deze website. Wij sturen dan uw mail door naar Najat.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -