Iedereen is welkom in huis van de wijk de Banne 

Gebouw de Banne centrum

Elke wijk in Amsterdam Noord heeft een huis van de wijk. Deze huizen van de wijken hebben diverse ruimtes en faciliteiten en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Een huis van de wijk is een ontmoetingsplek voor de bewoners uit de wijk en een plek waar de organisaties, de ondernemers en de bewoners leuke activiteiten kunnen uitvoeren.

Mevrouw Josine de Jong, coördinator van het Huis van de Banne, vertelt ons over het huis van de wijk de Banne:
“In het winkelcentrum De Banne is Huis van de Wijk de Banne te vinden. Hier worden bewoners en organisaties aan elkaar verbonden, om elkaar verder te helpen. Het (buurt)huis is van en vóór alle
buurtbewoners, een plek waar (oude en nieuwe) Noordelingen elkaar kunnen (leren) kennen.”

Iedereen is welkom.

In het Huis van de Wijk De Banne is er ruimte om elkaar te ontmoeten, actief te zijn, te ondernemen, te vergaderen. Iedere dag is er wel iets leuks te doen. Van sport en creatieve activiteiten tot studiebegeleiding, taalles of hulpdesk. In de maand Mei start er een (tijdelijke) gratis activiteit Ademcirkel, dit om buurtbewoners kennis te laten maken met verbonden ademen.

Je komt het Huis van de Wijk De Banne binnen in de inloopruimte. Hier kan iedereen gezellig binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Beneden het Huis van de Wijk zijn er twee gymzalen, deze worden gebruikt door (basis)scholen uit de buurt evenals turnvereniging Tonido en cheerleading op zondag. Ook is er een theaterzaal die eveneens functioneert als beweegruimte voor diverse dans-/sportactiviteiten. Boven, tegenover de OBA Banne, zijn er 3 ruimtes die o.a. het Huis van de Wijk De Banne van invulling voorziet.

Het Huis van de Wijk De Banne heeft een nauwe samenwerking met DOCK Buurtwerk. Het kantoor van DOCK Buurtwerk is gevestigd boven in het buurthuis en tegenover de OBA.
Wilt u ook graag een activiteit organiseren en op ons activiteitenprogramma komen te staan? Stuur een mail naar Josine de Jong, coördinator van Huis van de Wijk de Banne (jdjong@dock.nl) of kom langs naar Huis van de Wijk De Banne op het adres: Bezaanjachtplein 243-247, 1034 CR Amsterdam.”


Overzicht alle afleveringen Cultuur en Amsterdam Noord.

Najat maakt de serie geheel op eigen titel. Wilt u n.a.v. deze serie reageren? Dan kunt u contact maken via de contactlink onderaan deze website. Wij sturen dan uw mail door naar Najat.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -