Je bent nooit te oud om te leren lezen en schrijven! 

lezen en schrijven

In Amsterdam zijn ruim 100.000 laaggeletterden, waarvan volgens schattingen van de Gemeente Amsterdam in 2020 tussen de 37.000 en 49.000 Nederlandstalig zijn.

Deze mensen hebben moeite met lezen en schrijven en kunnen daarom niet optimaal deelnemen aan de samenleving. Er is vaak schaamte of onzekerheid als het op taal aankomt. Brieven lezen en schrijven, of kinderen helpen met huiswerk zijn lastig of zelfs onmogelijk omdat men niet beschikt over voldoende taal-, reken-, en digitale vaardigheden.

Daarom zijn Nederlandse lessen voor deze groep belangrijk.
In Amsterdam Noord is Civic Amsterdam, met haar taalparticipatiecentrum Eva & Adam, een van de stuwende krachten in het bereiken van de laaggeletterden.

Het taalparticipatiecentrum Eva & Adam werkt samen met het stadsdeel Noord en Stichting Lezen en Schrijven. Zij faciliteren samen de training “Omgaan met en herkennen van laaggeletterdheid voor professionals.” Daarnaast leidt Het taalparticipatiecentrum Eva & Adam  ambassadeurs op die tijdens bijeenkomsten en trainingen hun verhaal delen en bewoners interviewen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of digitale vaardigheden om verdere bewustwording voor het onderwerp te creëren.

Heb je moeite met lezen en schrijven of ken je iemand die laaggeletterd is? Neem gerust contact met  Het taalparticipatiecentrum Eva & Adam op.

Bron: onderzoek.amsterdam.nl


Overzicht alle afleveringen Cultuur en Amsterdam Noord.

Najat maakt de serie geheel op eigen titel. Wilt u n.a.v. deze serie reageren? Dan kunt u contact maken via de contactlink onderaan deze website. Wij sturen dan uw mail door naar Najat.

Op de hoogte blijven van toekomstige artikelen in deze serie?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -