Jongeren in Amsterdam-Noord

jeugd

Amsterdam-Noord is altijd al een moeilijke wijk geweest voor jongeren. Wie kent er niet het lied van de Amsterdamse band Drukwerk: Ik verveel, ik verveel, ik verveel me zo, in Amsterdam-Noord. In dit lied wordt zeer duidelijk beschreven hoe de jeugd in Noord tegen de maatschappij aankeek en vooral aanliep.

Inmiddels is er niet veel verandert als je opgroeit in Noord

Dat er in de tussentijd qua instelling niet veel is veranderd, buiten de tijd en de cultuur, blijkt uit de vijfdelige serie van de NTR “Hangen of Leven“. Uit deze serie blijkt dat de jeugd nog steeds gefrustreerd naar de maatschappij kijkt en ertegen aan loopt. Dat geldt natuurlijk niet voor alle jongeren maar voor een bepaalde groep wel.
De serie over de jongeren uit Amsterdam-Noord is geregisseerd door Jesse Faber en is een initiatief Peter Faber, de vader van Jesse. Peter Faber is zelf (deels, red.) opgegroeid in Amsterdam-Noord en voor hem is de situatie van de hedendaagse jongeren zeer herkenbaar.

Peter Faber illustreert dit door een docent te citeren die tegen hem zei: “Faber, jij komt uit Amsterdam-Noord en daar is nog nooit iets goeds uit voortgekomen. Je bent niks, je kunt niks en je zult nooit iets worden!

Dat dat meer verteld over deze docent dan over Faber zelf mag duidelijk zijn, het geeft enkel zeer duidelijk aan hoe er altijd over de jongeren in Amsterdam-Noord is gedacht.

Hieronder tonen wij aan u een video over de jeugd van Peter Faber in Amsterdam-Noord.

Tegenwoordig krijgen de jongeren in Amsterdam-Noord extra aandacht in de vorm van het Jongeren Informatie Punt (JIP).

Jongeren Informatie Punt Amsterdam-Noord
Adres: Termini 22, 1022 LB Amsterdam-Noord


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -