Kies voor een gedegen hekwerk

Gedegen hakwerk

In Amsterdam Noord gebeurt het, een actieve buurt met veel bedrijvigheid waar bedrijventerreinen vooral aan de rand goed aanwezig zijn. Het beveiligen van deze terreinen met een gedegen hekwerk is van belang, niet alleen voor veiligheid en bescherming, maar ook als een visitekaartje van het bedrijf. In deze blog duiken we in de aspecten van hekwerk specifiek voor bedrijventerreinen in Amsterdam Noord, waarbij we de balans tussen functionaliteit, stijl en veiligheid verder toelichten.

Veiligheid op nummer één

Voor bedrijventerreinen is veiligheid de voornaamste reden voor het installeren van hekwerk. Het dient om onbevoegde toegang te voorkomen en eigendommen te beschermen tegen diefstal of vandalisme. Stevige, duurzame materialen zoals staal of ijzer zijn populaire keuzes, vaak uitgerust met beveiligingsfuncties zoals prikkeldraad, camera’s en alarmsystemen. Je ziet dan ook vaak dat de keuze voor een Dubbelstaafs hekwerk wordt gemaakt omdat het stevig is en relatief gemakkelijk te plaatsen.

Uitstraling van je bedrijf

Het hekwerk van een bedrijventerrein is vaak het eerste wat klanten en bezoekers zien. Daarom is het belangrijk dat het hekwerk niet alleen veilig is, maar ook aantrekkelijk en representatief is voor het bedrijf. Bedrijven in Amsterdam Noord kiezen vaak voor op maat gemaakte ontwerpen die passen bij hun merkidentiteit en architectuur van het bedrijfspand. Het is iets waar je zelf over na kan denken, maar je kan je ook laten adviseren door een bedrijf met ervaring op dat gebied. Ook de gemeente heeft vaak regelgeving op het gebied van hekwerk vanwege de integratie met de omgeving. Vooral in Noord kan dit strenger zijn vanwege de uitstraling die behouden moet blijven. Regelgeving op het gebied van hoogte, kleur of stijl die past bij de omgeving vind je overal, let hier dus goed op. 

Duurzaamheid en techniek

Een belangrijk onderwerp en ook goed om bij de keuze van een hekwerk hier rekening mee te houden. Hekwerken van gerecyclede of duurzame materialen winnen aan populariteit. Daarnaast is het ook belangrijk dat het hekwerk weinig onderhoud vereist, om de operationele kosten op lange termijn te beperken. In Amsterdam Noord zien we een trend in de richting van innovatieve hekwerk oplossingen. Denk hierbij aan geïntegreerde technologieën zoals automatische poorten, geavanceerde toegangscontrolesystemen en slimme beveiligingsoplossingen. Deze innovaties verhogen niet alleen de veiligheid, maar verbeteren ook de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van het terrein.

Neem niet over maar pas aan

Als je een pand hebt gekocht of gehuurd is het goed om het hekwerk niet 1 op 1 over te nemen. Neem bovenstaande informatie mee in je overweging wat voor hekwerk het moet gaan worden. Het moet passen bij de huidige eisen en maatstaven voor een hekwerk en daarbij kan het een factor zijn die een verzekeringsmaatschappij meeneemt in de polis. Neemt dit dus mee in de lijst van acties wanneer je dat nieuwe bedrijfspand betrekt in het ondernemende Amsterdam Noord. Ga ik gesprek met omringende bedrijven en ondernemers en kom erachter wat voor hun werkt en wie dat voor ze heeft geïnstalleerd, zo leer je de nieuwe buren kennen en weet je meteen dat je een goede betrouwbare partner op het gebied van hekwerken in de arm neemt. 


Amsterdam Noord Kies voor een gedegen hekwerk

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -