Weekje Amsterdam? Dit moet je doen! 

Weekje Amsterdam

Als je een weekend, een midweek, een week of langer weg wilt, dan is Amsterdam een zeer geschikte stad om naartoe te gaan. Er is altijd wel wat te beleven in Amsterdam, van festivals tot de winkelcentra. Amsterdam met zijn mooie grachten en prachtige gebouwen is een ervaring op zich.

Shoppen tussen de grachten

Amsterdam staat bekend om zijn mooie winkelstraten en winkelcentra. Winkelen in Amsterdam is erg leuk om te doen, er zijn veel souvenirwinkels en kledingwinkels. Winkelen in Amsterdam is een hele beleving. De grote winkelstraten zijn gevuld met winkels om naar binnen te gaan en om een kijkje te nemen. De winkelstraten zitten vol met entertainment dus je zult je vast niet vervelen. Ook niet geheel onbelangrijk zijn de geweldige restaurants. Van ontstoppingsbedrijf tot diverse restaurants. In Amsterdam kun je voor alles terecht.

Gebouwen van vroeger

Als je in Amsterdam bent dan kun je de mooie gebouwen natuurlijk niet missen. De prachtige Amsterdamse architectuur die teruggaat naar de 1600 e eeuw. De prachtig grachten panden zijn zeker iets om even bij stil te staan en om naar te kijken. Amsterdam is verdeeld in vele buurten maar de binnenstad staat wel echt bekend om zijn diversiteit in architectuur en bezienswaardigheden. De stad zit vol met oude architectuur en moderne architectuur, dus als je houdt van architectuur dan is Amsterdam net wat voor jou.

Grachten genoeg

De grachten van Amsterdam zijn bruisend vol met boten en toeristen, het is het dan ook zeker waard om een rondje te gaan varen op een van de rondvaartboten die hier door de grachten gaan. Deze boten blijven de hele nacht varen en bij sommige speciale evenementen ook in de avond. Aan de Amsterdamse grachten kun je heerlijk eten, wat ook echt iets is wat je op de lijstje moet zetten. Amsterdam heeft een brede culinaire cultuur die overal wel iets van heeft. Dus het is niet een gek idee om even gezellig op een terrasje te gaan zitten aan de grachten van Amsterdam, en dan het drukke verkeer op het water langs je zien gaan.

Wat valt er nog meer te doen?

Er is in Amsterdam voor iedereen wel wat te doen, voor de voetbalfans is er de Amsterdamse club Ajax. Je kan hiervoor naar een wedstrijd gaan of langs het stadion gaan, het stadion van Ajax is de Johan Cruijff Arena. Voor de feestbeesten is er ook genoeg te doen, er zijn genoeg leuke en gezellige kroegen waar je naar toe kan gaan. Maar ook zijn er geregeld festivals in of rondom Amsterdam. In de Johan Cruijff Arena worden vaak concerten gegeven door verschillende populaire bands van over de hele wereld. Voor de rest is het gewoon mooi om door Amsterdam heen te gaan en je te laten verrassen door de stad, wie weet wat je tegenkomt en wat er te beleven valt. Dus ga op avontuur en ontdek de prachtige hoofdstad van Nederland, Amsterdam.


Amsterdam Noord Weekje Amsterdam? Dit moet je doen! 

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -