Koningsdag 2021

Pontjesverhalen

Als ik op Koningsdag sta te wachten op het pontje bij de NDSM arriveert er een groepje twintigers. Het is te zien dat ze al het nodige hebben ingenomen aan drank en/of drugs. Ze zijn totaal relaxed als ze in de hoek van de steiger gaan zitten en op het volgende pontje wachten. Als het pontje arriveert zoeken ze een plaats op het voordek. Ik ga daar ook heen en begin een gesprek. Nou ja, een gesprek…

Omdat ze Engels praten denk ik dat het toeristen zijn. Maar het zijn gewoon Nederlandse studenten met hun vriend uit Bulgarije. Het is vooral ouwehoeren dat ze doen. Ze zeggen dat ze de afgelopen dagen af en toe LSD hebben genomen. Mondkapjes? Daar doen we niet aan als de joint rond gaat. Jong ontmoet oud. Ik ga mee in hun geouwehoer en we hebben dolle pret. Gesprekken honderduit. Die nog een tijdje doorgaan als we achter het Centraal op de steiger staan.

Ze vinden het helemaal toppie om me te ontmoeten. Een hunner legt een hand een paar keer op mijn schouder om dat te benadrukken. Hij vond het zo fijn om met mij te praten, dat ik zomaar een gesprek met hen begon. Terwijl ik hem iets eerder nog had geplaagd, omdat hij nog een zonnebril ophad terwijl het al donker was.

Uiteindelijk gaan zij links en ik rechts. Als ik mijn weg vervolg zie ik in een smalle zijstraat vanaf de Haarlemmerdijk een hossende menigte die zich uitleeft op muziek.

Bron- en contactonderzoek moet uitwijzen waar de nieuwe coronagolf na Koningsdag 2021 in Amsterdam is ontstaan. Is dat in de buurt van de Haarlemmerdijk geweest of op het pontje tussen de NDSM en het Centraal? In het laatste geval is het allemaal de schuld van ondergetekende.

Ruud van Dijk


Overzicht “Alle Pontjesverhalen


Reageren? Stuur uw e-mail naar Ruud van Dijk

Op de hoogte blijven van toekomstige pontjesverhalen?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -