Lucette van den Berg zingt Jiddische liederen

Foto: Janet Parella – van den Berg

AMSTERDAM – ‘Solo’ is een intiem liedjesprogramma over het leven, waarbij Lucette van den Berg Jiddische liedjes zingt en piano speelt.

Lucette van den Berg zingt Jiddische liederen uit het leven gegrepen.

Als troubadour van het Jiddische lied raakt Lucette met haar warme, melodieuze stem en rake teksten hart en ziel. Lucette zingt in Solo moderne Jiddische liederen van haar eigen hand, maar ook van Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum en anderen.

Laat je verrassen door overrompelende echtheid en de zuigende kracht van persoonlijke teksten en warme en intieme muziek. ‘Solo’ is zacht en direct tegelijk…

Lucette voert je langs verschillende hoogtepunten en dieptepunten uit het leven. De muziek is toegankelijk, maar niet typisch wat je bij Jiddische muziek zou verwachten, soms opwindend, soms verstild, maar altijd warm en intiem.

Over Lucette:
Lucette van den Berg opende Leeuwarden Friesland 2018, de culturele hoofdstad van Europa. En het Jiddisch was naast het Fries te horen in de straten van Leeuwarden.
De prachtige stem van Lucette raakt je tot in je ziel en ze wordt gehoord door luisteraars over de hele wereld.
Ze trad op in New York en vele landen in Europa.
Ze werkte samen Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum, Alan Bern, Rolinha Kross, Shura Lipovsky, Nynke Laverman , Kamal Hors, Trio C tot de Derde, en vele anderen.

Speeldatum: 8 juni 2019
Aanvangstijd: 20.00 uur, zaal open om 19.30
Locatie: Zonnehuis, zonneplein 30, Amsterdam

Toegang 15 euro (aan de deur of via https://ywm-recordings.com/product/concert-8-6-2019-lucette-van-den-berg-amsterdam/)

Stichting Zonnehuis Muziektheater
Zonneplein 30
1033 EK AMSTERDAM-NOORD


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -