Maurits Fondse & Band: The Story of Billy Joel

Maurits Fondse & Band: The Story of Billy Joel
13 oktober 2019

Foto Martin Pluimers

Maurits Fondse en zijn band zingen over het turbulente leven van de Amerikaanse pianist en zanger Billy Joel. Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40-hits is Joel een van ’s werelds meest succesvolle artiesten aller tijden.

Billy Joel werd in 1949 geboren in de Bronx en groeide op op Long Island, New York. Joel schreef bijzondere, bijna filosofische teksten over zijn jeugd, New York, zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog, vaderschap en de vele vrouwen in zijn leven.

Fondse beschrijft Joels bijzondere levensverhaal en zijn haat-liefde relatie met de muziekindustrie aan de hand van Joels bekende en minder bekende muziekpareltjes zoals Downeaster Alexa, Summer Highland Falls, Say Goodbye to Hollywood, New York State of Mind, Lullabye, Goodnight My Angel, Leningrad en, uiteraard, She’s Always a Woman.

Maurits Fondse is een veelzijdig pianist en singer-songwriter. Hij is de vaste pianist en back vocalist voor Freek de Jonge en speelt met Britta Maria en Oleg Fatev in de voorstelling Chansons van schoonheid en troost. Hij schreef de muziek voor de musical Dansen met de Vijand, die werd genomineerd voor 4 Musical Awards. In het voorjaar van 2018 kwam zijn eerste album uit: Don’t Marry a Musician. Zijn band bestaat uit Phaedra Kwant (bas, zang), Bauke Bakker (drums, zang) en Iman Spaargaren (saxofoon, basklarinet).

Het concert begint om 15.30 uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Entree (inclusief koffie en thee): € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 12,50 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online via www.yourticketprovider.nl/events/30983-maurits-fondse-band-the-story-of-billy-joel.

Buiksloterkerk | Buiksloterkerkpad 10 | 1034 VZ Amsterdam-Noord

www.buiksloterkerk.nl


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -