Nieuw in Amsterdam-Noord? Lees dan dit artikel

nieuw

Ga je binnenkort in het prachtige Amsterdam wonen? Dan willen we je allereerst van harte feliciteren, want dit is een van de populairste steden in Nederland en het stadsdeel Noord is ook nog eens bijzonder aantrekkelijk. In Amsterdam is vrijwel altijd wat te beleven en je zal je dus ook geen dag vervelen. Maar als je nieuw bent, dan snappen we tegelijkertijd ook dat er veel op je afkomt. Daarom is het handig om dit artikel even door te lezen, want dan weet je precies wat je te doen staat als je nieuw bent! 

Inschrijvingen regelen 

Als je naar Amsterdam gaat verhuizen, dan is het allereerst relevant om je nieuwe adres door te geven. Veel mensen vragen zich terecht af wanneer dit dan moet. Welnu, dit kun je vier weken voor de verhuizing al doen en maximaal vijf dagen erna. We raden je aan om dit tijdig te doen om problemen te voorkomen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om je online in te schrijven. Je hebt dan wel een kopie van je huurcontract of koopcontract nodig als bewijs van de inschrijving. 

Maar je moet je uiteraard niet alleen inschrijven bij een nieuwe gemeente, maar ook bij andere instanties. En wat veel mensen vergeten: je inschrijven bij een tandarts in Amsterdam! Wel zo fijn wanneer die een beetje bij je in de buurt is. En vergeet ook niet om je in te schrijven bij een nieuwe huisarts! 

De regio verkennen!

Als je de administratieve zaken hebt geregeld, dan is het vervolgens van belang om de regio goed te verkennen. Als je ergens nieuw bent, dan wil je natuurlijk weten hoe alles eruit ziet en waar je terecht kunt voor praktische zaken en ontspanning. 

Ben je dol op wandelen? Dan tref je het, want Amsterdam is voorzien van meerdere prachtige parken. Allereerst is het leuk om het Vliegenbos te bezoeken. Dit is een van Amsterdam’s grootste parken en daar kun je heerlijk struinen en even je gedachten kwijt. Andere interessante parken zijn het Baanakkerspark, Florapark en het Volewijkspark. 

Ben je meer liefhebber van het stedelijke gebied? Genieten van de architectuur en lekker mensen kijken? Ook dan zit je in Amsterdam-Noord goed, want dit gebied is voorzien van prachtige oude panden en geweldige bruine cafés, alwaar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. 

Feitjes over Amsterdam-Noord

Tot slot is het nog interessant om enkele feitjes over Amsterdam-Noord te benoemen. Wist je bijvoorbeeld dat het stadsdeel ongeveer 100.000 inwoners heeft en dus even groot is als een Nederlandse middelgrote stad? 

Er zijn helaas ook tragische dingen in Amsterdam-Noord gebeurd. De industrie van Amsterdam-Noord was in 1943 namelijk driemaal het doelwit van een luchtaanval door de geallieerden.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -