Tips voor een dagje Amsterdam

dagje Amsterdam

Ga je een dag naar Amsterdam, dan moet je de volgende hoogtepunten absoluut een keer bezocht hebben. Amsterdam is een levendige stad die erg populair is onder toeristen en dat is niet voor niets. Ben je een weekend in de stad, dan kun je in Amsterdam-Noord relatief goedkoop verblijven. Amsterdam-Noord ligt ten noorden van het IJ, maar dagelijks kun je met de veerpont de oversteek maken. Zo ben je in no time in de binnenstad van Amsterdam om een van de vele hoogtepunten te bezoeken. 

Voor kunst naar het Rijksmuseum

Ben je liefhebber van kunst, dan kun je je tegoed doen aan een inspirerende toer door het Rijksmuseum. Hier hangen de grootste Hollandse meesters uit de klassieke en moderne schilderkunst. Heb je altijd al oog in oog willen staan met een echte ‘Van der Meer’ of ‘Rembrandt’, dan ben je in dit imposante museum aan het juiste adres. Met een grondige renovatie is het museum en daarmee de collectie rijkelijk uitgebreid. Hier kun je een middag heerlijk genieten van kunst en cultuur. Houd je handtas voor school bovendien in de aanslag voor alle leuke souvenirs die je na je museumbezoek in de giftshop scoort. Belooft het een lange dag te worden, dan is een rugzak kopen zeer aan te raden. Zo heb je voldoende eten, drinken en je videocamera direct bij de hand.

Voor de wetenschap naar NEMO

Vlakbij Amsterdam-Noord, aan het IJ, ligt wetenschapsmuseum NEMO. Vanaf de pont kun je dit indrukwekkende hoogtepunt al zien liggen. De buitenkant belooft veel, maar de binnenkant is nog interessanter. NEMO is een absolute aanrader wanneer je kinderen hebt. Alles wat met wetenschap te maken heeft, wordt hier aan de kinderen uitgelegd. Dan niet op een stoffige of ingewikkelde manier, maar met grappige en boeiende experimenten.

Voor beroemde sterren naar Madame Tussauds

Altijd al oog in oog willen staan met je favoriete zanger of op de foto gewild met je grootste held? Die hoef je niet ver te zoeken, want ze staan allemaal opgesteld in Madame Tussauds. Hoewel ze van was zijn gemaakt, zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden. Maak daarom een toer door dit leuke en interactieve museum waar de ene na de andere BN’er je welkom heet. Niet alleen BN’ers, de grootsten der aarde hebben een plekje veroverd in het Amsterdamse Madame Tussauds.

Voor een vaarrondje pak je de rondvaartboot

Amsterdam is groot en heeft heel veel te bieden. Van het Vondelpark tot de vele gezellige winkelstraten, er is meer dan genoeg te doen en te zien. Hoe leuk is het dan om de stad te verkennen vanaf het water? De stad staat bekend om de vele grachten waar je het meest over leert als je in een rondvaartboot stapt. Dat is super gezellig, je legt een inspirerende route af en ondertussen leert de kapitein je alles over de Heren-, Keizers- en Prinsengracht. Niet alleen over de grachten en wateren die Amsterdam rijk is. Alles wat je wilt weten over deze indrukwekkende stad komt aan de orde tijdens de route over het water.


Amsterdam Noord Tips voor een dagje Amsterdam

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)



Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -