Kook Voor Je Buur

Stichting Thuisafgehaald organiseert van 27 september tot en met 6 oktober (rondom Burendag en de Week van de Ontmoeting) voor het eerst de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Ze roept daarmee alle Nederlanders op om tussen 27 september en 6 oktober een keer voor hun buren te koken. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen in Nederland kan genieten van een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd én de kans krijgt om zijn of haar buurtgenoten te leren kennen. Heel belangrijk, omdat nog steeds 30% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt en 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is.

Ga jij ook de uitdaging aan en maak je een aantal buren gelukkig door een keer te koken? Vandaag is www.kookvoorjebuur.nl live gegaan, waar je je meteen kunt aanmelden. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je mee wilt doen en hoeveel porties je aan wilt bieden. Stichting Thuisafgehaald zorgt ervoor dat jouw buurtgenoten weten dat jij gaat koken en van deze maaltijden kunnen gaan genieten.

Liever afhalen?

Kook je juist liever niet of ken je iemand voor wie dit een uitkomst zou zijn? Ga naar www.kookvoorjebuur.nl, vul je postcode in en bekijk welke maaltijden er in jouw buurt worden aangeboden. Maaltijden reserveren voor de Kook Voor Je Buur 10Daagse kan vanaf 1 september. Heb je hulp nodig? Stichting Thuisafgehaald is ook telefonisch bereikbaar via 06-83447197.

Ook een aantal bekende Nederlanders doen mee

Om te laten zien dat een keer koken voor je buren echt een kleine moeite is hebben wij ook aan een aantal prominente Nederlanders gevraagd of zij tijdens deze 10 dagen een keer voor hun buren willen koken. Er zijn al meerdere wethouders, burgemeesters en BN’ers die hebben toegezegd dat zij maaltijden gaan delen, bijvoorbeeld wethouders Marie-Thérèse Meijs uit Haarlem en Karin Schrederhof uit Delft. Deze VIP-maaltijden zullen vanaf 1 september op de website verschijnen en we zullen deze prominenten volgen in hun beleving van het koken voor hun buren.

Wat bereik je door een keer voor je buren te koken?

Als je toch al kookt is het koken van een paar porties extra een kleine moeite met een onvoorstelbaar grote impact. Avance onderzocht de effecten. Hieruit bleek dat deze afhalers

  • gezonder aten
  • een positieve beleving ervoeren door het thuis gekookte warme eten
  • zich weer gezien en gehoord voelen
  • er weer bij horen, weer meedoen
  • een groter netwerk hebben
  • minder eenzaam zijn
  • beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Ieder afhaalmoment draagt hieraan bij. Dat je met een keer iets extra’s koken al een verandering kunt veroorzaken in iemands leven benadrukt het belang en de relevantie van het koken voor je buren. Stéphanie van Gerven (directeur Thuisafgehaald): “Het is onze droom dat er in de toekomst in elke straat een vers gekookte maaltijd bij een buurtgenoot af te halen is.”


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -