Zwervershart door Theatergroep Flint

new flint poetry orchestra

Een bijzonder concert: Zwervershart door Theatergroep Flint. In deze literaire muziekvoorstelling met venijnige en ontroerende poëzie komen teksten van diverse poëten uit alle windstreken tot leven door de versmelting van hartstochtelijke zang met een orkest van drie lage strijkers (altviool, cello, contrabas). Het befaamde zwerversbloed van de dichter J. Slauerhoff (1889-1936) vormt daarbij een belangrijke inspiratiebron.

In zijn korte leven heeft Slauerhoff als scheepsarts alle wereldzeeën bevaren. Nooit vond hij ergens onderdak; eenmaal op zee verlangde hij naar Nederland en thuis wilde hij zo snel mogelijk weer aanmonsteren. Hartstocht, verlangen en de zoektocht naar de zin van het leven zijn de basis-ingrediënten van deze literaire dwaaltocht door het menselijk bestaan, altijd op zoek naar het nog groenere grasveld bij de buren. ‘In Nederland wil ik niet sterven en in die natte grond bederven.’

Aan de hand van tekstfragmenten van Slauerhoff die als leidmotief dienen, komt ’s werelds schoonste poëzie voorbij van o.a. Gerrit Achterberg en Ed. Hoornik (Nederland), Paul van Ostaijen en Hugo Claus (België), Carlos Drummond de Andrade (Brazilië), Ingrid Jonker en Antjie Krog (Zuid-Afrika), Boris Ryzji (Rusland) en Bertolt Brecht (Duitsland).

Vorig jaar december ontving musicus en theatermaker Felix Strategier de allereerste Kleine Poëzieprijs (een initiatief van Theater de Roode Bioscoop, Amsterdam) als erkenning en waardering voor zijn hele oeuvre waarin poëzie een centrale rol speelt. Als artistiek leider van Theatergroep Flint maakt Felix Strategier zich sinds jaar en dag op geheel eigen wijze, in theatervoorstellingen, in zijn blogs, maar ook gewoon op de stoep gewapend met zijn ‘buikklavier’ sterk om poëzie op verschillende manieren en zo vaak en veel mogelijk aan de man te brengen. Het eerste exemplaar van de cd Zwervershart werd door dichter Antjie Krog zelf in ontvangst genomen.

Met: Felix Strategier (zang, accordeon), Saskia Meijs (altviool), Eilidh Martin (cello), Marko Bonarius (contrabas)

Zwervershart door Theatergroep Flint

www.concertgemaal.nl

Het Concertgemaal – Landsmeerderdijk 213 – 1035 PV Amsterdam

Het Concertgemaal in Amsterdam-Noord biedt door de week werkplekken voor creatieve ondernemers en is maandelijks een podium voor avontuurlijk muziek. De optredens onderscheiden zich van een doorsnee concert door een persoonlijke presentatie van de musici te midden van het monumentale, industriële gemaal.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -