Trio Moussa Cissokho in de Buiksloterkerk

Trio Moussa Cissokho
Foto: Jan Ocilka

Trio Moussa Cissokho een concert in de Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord.

Het trio bestaat uit : Moussa Cissokho, Omri Hason en Jan Galega Brönniman.

Moussa Cissokho is geboren en getogen in Senegal. Hij stamt uit een beroemde familie van verhalenvertellers (griots). Zijn vader leerde hem al heel jong traditionele instrumenten te bespelen, zoals de kora, een 22-snarige harp. Op zijn veertiende werd hij lid van het orkest van het Nationale Ballet van Senegal. Met dit gezelschap toerde hij over de hele wereld, net als zijn grootvader, de ‘king of kora’, Soundioulou Cissokho, in de veertiger jaren had gedaan. Behalve de kora bespeelt Mousa de talking drum, is hij zanger en, net als Amri Omri en Jan, componist.

Omri Hason is geboren in Israël. Hij begon slagwerk te spelen op zijn tiende jaar.  Naarmate hij ouder werd, ontwikkelde hij steeds meer een voorliefde voor hand drums en Indiase en Iraanse ritmes.

Jan Galega Brönnimann  werd geboren in Kameroen en is bekend als internationaal gelauwerde saxofoon- en klarinetspeler.

Trio Moussa Cissokho toert momenteel door Europa met het programma  Al nge taa. Al nge taa betekent zoveel als ‘beweeg!’ in het Mandinka, de taal die o.a. gesproken wordt in Senegal, het land van herkomst van Moussa..

Door het gebruik van speciale instrumenten en de inbreng van hun verschillende culturele achtergrond is de muziek van dit trio een unieke en aanstekelijke mix van traditionele en hedendaagse kamermuziek uit Afrika, Europa en het Midden-Oosten, die niemand ‘onbewogen’ laat. De nummers die ze spelen zijn eigen composities, die aansluiten bij de eeuwenoude traditie van ‘verhalen vertellen’.

Het adres van de Buiksloterkerk is:

Buiksloterkerkpad 10

1034 VZ Amsterdam-Noord

www.buiksloterkerk.nl


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.


Amsterdam Noord

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -