To the Beat of My Own Drum

Nieuw Dakota

To the Beat of My Own Drum

Boris Acket & Nick Verstand, Heleen Blanken, Jochem Esser, Danielle Kwaaitaal en Anan Striker 

De tentoonstelling To The Beat of My Own Drum. Dit tentoonstellingsproject, waarin audiovisueel werk te zien zal zijn van kunstenaars die zich op de scheidslijn bevinden van design, muziek en beeldende kunst, is onderdeel van Festival by Day, het vrij toegankelijke dagprogramma van het prestigieuze Amsterdam Dance Event (ADE).

To the Beat of My Own Drum is een tentoonstelling waarin de ervaring centraal staat. Een presentatie waarin de zintuigen worden geprikkeld door licht, geluid en bewegend beeld. Waar kennis van muziek of van kunst niet noodzakelijk is om het tentoongestelde werk te begrijpen. Waarin ‘hoogcultuur’ en ‘clubcultuur’ versmelten, en waarin wordt onderzocht hoe nauw de verschillende disciplines met elkaar verbonden zijn. Niet alleen in de getoonde werken, maar ook in de programmering die in samenwerking met ADE wordt ingevuld.

In onze industriële ruimte(s) zijn diverse site-specific installaties met licht en geluid te zien. Er wordt gespeeld met de beleving van muziek en licht, van beweging en projectie, door kunstenaars die zich in hun carrière bewogen binnen verschillende disciplines. Zo toont Heleen Blanken een site-specific autonoom werk: een bewegende installatie met spiegels en soundscapes, geïnspireerd op haar werk als visueel ontwerper voor festivals en in de club scene. Anan Striker maakt diverse murals. Boris Acket en Nick Verstand maken een nieuw audioscape voor hun interactieve installatie waarin de bezoeker ondergedompeld wordt in laser(licht) en geluid. Danielle Kwaaitaal maakt voor het eerst in 12 jaar een video en Jochem Esser toont een nieuw werk in zijn Vibes & Margin serie.

Tussen de werken organiseren we live performances met de Nationale Opera, Anan Striker en Wanderwelle. De tentoonstelling is tijdens ADE (17-21 oktober) elke dag tot 23:00 uur te zien.

From the Elusive
Jochem Esser, From the Elusive, 2018, installatie

In samenwerking met: Amsterdam Dance Event, Grey Men, Het Vijfde Seizoen, Beam Systems, Amsterdam Stadsdeel Noord, This Art Fair, Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Nieuw Dakota biedt ruimte aan hedendaagse kunst op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. We programmeren tentoonstellingen, organiseren speciale evenementen en realiseren tijdelijke projecten in de openbare ruimte.

Nieuw Dakota
Ms. Van Riemsdijkweg 41b
1033 RC Amsterdam-Noord
+31 20 33 18 311
www.nieuwdakota.com

Openingstijden 
donderdag – vrijdag: 11-18 uur
zaterdag – zondag: 12-18 uur


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten en overzicht reeds geplaatst uitgelicht nieuws.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -