Klassiek muziekconcert in een verborgen, industrieel pand in Amsterdam Noord

nieuwsbrief Amsterdam-Noord

Het Concertgemaal organiseert dit najaar vier klassieke muziekconcerten. Het industrieel pand, een voormalig watergemaal, ligt tussen het groen en is ingesloten door een plas. Gerenommeerd en aanstormend muziektalent komt hier spelen in een zeer intieme setting. Dit najaar hebben we o.a. twee grote sterren: cellist Ernst Reijseger en sopraan Claron McFadden. Maar we hebben ook optredens van een aantal jonge honden die niet bang zijn om een beetje te experimenteren.

Het vierde op zaterdag 14 december

Wereldberoemde sopraan Claron McFadden

De wereldberoemde Amerikaanse sopraan Claron McFadden maakte in 2016 een roadtrip: drie weken lang reisde ze rond het Middellandse Zeegebied om te onderzoeken hoe muziek en eten onderdeel zijn van onze identiteit. Ze gebruikte de iconische aubergine als haar visitekaartje en werd zo door verschillende families in vijf landen opgenomen. Ze leerde daar hun auberginegerechten koken en maakte kennis met lokale liederen. Deze liederen vormen de basis van dit concert. Via mediterrane en oriëntaalse muziek zoekt ze naar onze gedeelde, culturele waardes. “And, if you close your eyes, you can almost smell the aubergine…” – Claron McFadden

Datum: zaterdag 14 december

Aanvang: 20.30 uur

Meer informatie: https://concertgemaal.nl/concerten/25-concertdata-2019/259-za-14-12-19-nightshade

Tickets: https://concertgemaal.stager.nl/web/tickets

Het Concertgemaal – Landsmeerderdijk 213 – 1035 PV Amsterdam-Noord

Het Concertgemaal in Amsterdam-Noord biedt door de week werkplekken voor creatieve ondernemers en is maandelijks een podium voor avontuurlijk muziek. De optredens onderscheiden zich van een doorsnee concert door een persoonlijke presentatie van de musici te midden van het monumentale, industriële gemaal.


Regelmatig ontvangt onze redactie nieuws over Amsterdam-Noord in de vorm van persberichten. Indien van toepassing plaatsen wij deze berichten en nemen deze mee in onze Amsterdam-Noord nieuwsbrief. Meer informatie over het insturen van persberichten.

Waardeer onze website!!

Als je onze website waardeert en je waardering wilt laten blijken met een vrijwillige bijdrage: graag!
(PS, wil je de overmaking helemaal afronden? We zien best vaak niet afgeronde overmakingen staan en dat is zonde)Mijn gekozen vrijwillige bijdrage € -